نوروتراپی - مرکز روانشناسی و روانپزشکی برگ سبز

نوروتراپی بزرگسال

نوروتراپی مجموعه‌ای از روش‌های درمانی غیرتهاجمی است که با هدف اصلاح عملکرد مغز انجام می‌گیرد. نوروتراپی با تکنیک‌های خاص به اصلاح عملکرد مغز کمک می‌کند.

تکنیک‌های نوروتراپی شامل روش‌های نقشه برداری مغزی (QEEG)، نوروفیدبک، بیوفیدبک، تحریک الکتریکی فراجمجمه‌ای (tDCS) و تحریک مغناطیسی فراجمجمه‌ای (TMS) است.

زمانی که مغز دچار اختلالاتی همچون اضطراب، افسردگی، اختلال نقص توجه، مشکلات خواب و مشکلات شناختی است، اختلالات جدی در عملکرد مغز رخ می‌دهد که این اختلال در عملکرد مغز، سبب بروز مشکلات روانی و ذهنی متعددی در فرد می‌شود.

نوروتراپی با ارائه تمرین‌های خاصی برای مغز منجر به بهبود اختلالات ذهنی و روانی و افزایش کارایی مغز می‌شود.

هدف از این روش درمانی اصلاح عملکرد مغز به روشی غیرتهاجمی و کاملا طبیعی است.

نوروتراپی چیست؟

کلمه «نورو» به معنای عصب و کلمه «تراپی» به معنای درمان است. نوروتراپی اصطلاحی است که به مجموعه روش‌های درمانی گفته می‌شود که کمک می‌کنند مغز به عملکرد طبیعی خود برگردد و بهترین کارکرد ممکن را داشته باشد.

در گذشته، روش‌های درمان مشکلات ذهنی و اعصاب و روان عمدتاً شامل دو دسته دارو درمانی و روان درمانی بود که هر چند این روش‌ها موثر بودند و بسیاری از بیماران با استفاده از آنها درمان شدند اما به تدریج مشخص شد که گروه سومی از بیماران وجود دارند که نتوانسته‌اند از این روش‌های مرسوم سود ببرند. لذا دانشمندان به جستجوی راه سومی برای حل مشکلات مغزی پرداختند که نهایتاً طی سالهای اخیر به تکنیک‌های نوروتراپی منجر شد.

نوروتراپی در برگ سبز

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات مرکز مشاوره و کلینیک روانشناسی برگ سبز، با ما در تماس باشید و همچنین برای رزرو وقت برای نوروتراپی بزرگسال بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

مژگان یزدانبخش

نوروتراپیست

چه کسانی به نوروتراپی بزرگسال نیاز دارند؟

روش‌های نوروتراپی هم در کودکان و هم در بزرگسالان قابل انجام است.

نوروتراپی در بهبود اختلال‌هایی نظیر بیش فعالی، اختلال یادگیری، اضطراب، افسردگی، میگرن و دردهای مزمن ، اختلال حافظه، اختلال خواب و … موثر است.

نوروتراپی تنها به درمان اختلالات محدود نمی‌شود. نوروتراپی در تقویت و بهبود توانایی‌های شناختی همچون توجه، تمرکز، سرعت پردازش، حافظه و … توانایی‌های هیجانی همچون استرس، تصمیم گیری و … موثر است.

نوروتراپیست بزرگسال کیست؟

نوروتراپیست باید به خوبی با دانش شناسایی و علوم شناختی که در واقع به بررسی و شناخت ذهنی افراد و نیز نحوه تفکر آنها و به نوعی علوم اعصاب می‌پردازد، آشنا باشد.

یک نوروتراپیست بایستی تا حد مطلوب و مناسبی برون‌گرا و اجتماعی باشد تا بتواند به خوبی به مشکلات بیماران رسیدگی نموده و به نوعی مشکلات و دغدغه‌ها را از آنها استخراج نماید تا بتواند به شناختی بهتر و مطلوب‌تر از سطح مشکلات ذهنی و تفکری افراد دست یافته و بتوانند راهکارهای بهتری را برای درمان ارائه دهد.

نوروتراپی بزرگسال به چه صورت انجام می‌شود؟

در نوروتراپی روش درمان هر فرد مخصوص به خود اوست. یعنی نوروتراپیست ابتدا به جستجوی قسمتی از مغز بیمار که دچار اختلال شده است، می‌پردازد و سپس پروتکل درمانی منحصر به خود درمانجو را برای او طراحی می‌کند.

تمامی روش‌های درمانی در نوروتراپی بدون عارضه هستند. بنابراین این نوع درمان برای گروه‌های خاص، از جمله بانوان باردار، کودکان و افراد مسن که تجویز دارو در آنها با عوارض بیشتری همراه است، مناسب‌تر است. همچنین در درمان بیماری‌ها و اختلالاتی که درمان موثر دارویی برای آن وجود ندارد و یا فرد درمانجو به درمان دارویی مقاوم است، نوروتراپی می‌تواند موثر باشد.

علاوه بر اختلالاتی که قبل‌تر اشاره شد، نوروتراپی در درمان برخی از بیماری‌هایی نظیر: عوارض مختلف ناشی از سکته مغزی، درمان بیش فعالی و اختلال توجه کودکان بدون ریتالین، دردهایی نظیر فیبرومیالژی و نوروپاتی، وزوز گوش، افسردگی مقاوم به درمان، پانیک، اضطراب و سوء مصرف مواد مخدر و الکل موثر است.

سوالات متداول درباره نوروتراپی بزرگسال

نوروتراپی مجموعه‌ای از روش‌های درمانی غیرتهاجمی است که با هدف اصلاح عملکرد مغز انجام می‌گیرد. نوروتراپی با تکنیک‌های خاص به اصلاح عملکرد مغز کمک می‌کند.

نوروتراپی در بهبود اختلال‌هایی نظیر بیش فعالی، اختلال یادگیری، اضطراب، افسردگی، میگرن و دردهای مزمن ، اختلال حافظه، اختلال خواب و … موثر است. نوروتراپی همچنین در درمان برخی از بیماری‌هایی نظیر: عوارض مختلف ناشی از سکته مغزی، درمان بیش فعالی و اختلال توجه کودکان بدون ریتالین، دردهایی نظیر فیبرومیالژی و نوروپاتی، وزوز گوش، افسردگی مقاوم به درمان، پانیک، اضطراب و سوء مصرف مواد مخدر و الکل موثر است.

نوروتراپی تنها به درمان اختلالات محدود نمی‌شود. نوروتراپی در تقویت و بهبود توانایی‌های شناختی همچون توجه، تمرکز، سرعت پردازش، حافظه و … توانایی‌های هیجانی همچون استرس، تصمیم گیری و … موثر است.

پیمایش به بالا