روانپزشکی کودک - مرکز روانشناسی و روانپزشکی برگ سبز

روانپزشکی کودک

در روانپزشکی کودک، ارزیابی، تشخیص، مداخلات دارویی، درمان، آموزش و پیشگیری از بیماری‌های روانی از جمله فعالیت‌های روانپزشک کودک است.

روانپزشکی کودک چیست؟

روانپزشکی کودک باعث شده که بسیاری از مشکلات و اختلالات روان‌شناختی پیچیده و مزمن کودکان و نوجوانان که تا سال‌های سال، غیرقابل درمان به نظر می‌رسید، با استفاده از داروهای روانپزشکی با کمترین میزان از عوارض جانبی و به سادگی و سرعت درمان شوند.

امروزه خانواده‌های بسیاری پیش از مراجعه به روانپزشک کودک، نگران عوارض داروهای روانپزشکی بر روی فرزندان خود هستند اما حقیقت این است که اگر روند درمان زیر نظر یک روانپزشک کودک متخصص و مجرب انجام گیرد، دارو درمانی نه تنها مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ بلکه باعث کاهش اساسی در اختلالات روان‌شناختی و خلقی کودکان و نوجوانان می‌شود.

از این گذشته، برخلاف عقیده رایج که تغییر مثبت شیوه زندگی و رفتار با کودک و نوجوان را تنها راه‌حل مشکلات روان‌شناختی آنها می‌داند، تحقیقات نشان داده که در اکثر موارد برای غلبه بر این اختلالات و چالش‌ها، دارو درمانی تحت نظر روانپزشک کودک موضوعی حیاتی و لازم است.

روانپزشکی کودک در برگ سبز

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات مرکز مشاوره و کلینیک روانشناسی برگ سبز، با ما در تماس باشید و همچنین برای رزرو وقت برای روانپزشکی کودک بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

دکتر مینا مجتبایی

روانشناس بالینی

محمد مهرگان

روانشناس و مشاور

سیده زهرا میرحسینی

روانشناس بالینی

مینا شیرمحمدعلی

روانشناس بالینی

روانپزشکی کودک چگونه است؟

درمان تحت نظر یک روانپزشک کودک مجرب می‌تواند باعث به حداقل رساندن عوارض جانبی داروهای روانپزشکی شود؛ زیرا روانپزشکان با در نظر گرفتن شرایط عمومی کودک، عامل خطر اختلال و دوز مناسب دارو اقدام به تجویز آن می‌کنند و شرایط و احتمالات تاثیر دارو بر روی فرزندتان را به دقت اندازه گیری کرده و کنترل می‌کنند.
داروهای مورد استفاده در روانپزشکی به 5 دسته اصلی تقسیم بندی می شوند:
  • داروهای ضدروان‌پریشی: داروهای ضدروان‌پریشی در درمان اختلالاتی از جمله اسکیزوفرنی و دوقطبی کاربرد دارند.
  • داروهای ضد افسردگی : برای درمان اختلالاتی مانند افسردگی، اختلالات اضطراب، وسواس و … به کار می‌روند.
  • داروهای ضد اضطراب: برای درمان اختلال های اضطرابی استفاده می‌شوند.
  • داروهای بنزودیازپین: برای درمان اختلالات خواب، اضطراب، حملات پانیک و… به کار می‌روند.
  • داروهای تثبیت کننده خلق: برای درمان اختلالات خلقی مانند افسردگی تک قطبی و اختلال دوقطبی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

روانپزشک کودک کیست؟

روانپزشکی کودک حرفه‌ای است که به تشخیص، درمان، پیشگیری و توانبخشی اختلالات روان‌شناختی، اختلالات رشدی و همچنین اختلالات رفتاری در دوران کودکی می‌پردازد.

اینکه در روانپزشکی به طور جداگانه به موضوع کودک و نوجوان می پردازند؛ به این علت است که  نیاز به یک رشته روانپزشکی جداگانه برای کودکان و نوجوانان که جدا و به طور تخصصی به ویژگی‌های وابسته به سن اختلالات روان‌شناختی بپردازد که به شدت تحت تأثیر مراحل متفاوتی از رشد عصبی و اجتماعی در این دوره زندگی قرار دارند.

روانپزشکی کودک به چه صورت انجام می‌شود؟

در کلینیک روانپزشکی برگ سبز، ارزیابی روانپزشکی کودک شامل اخذ شرح حال و معاینه وضعیت روان‌شناختی کودک درمانجو است.

مصاحبه بالینی، معاینه فیزیکی، انجام آزمایش و گاهاً تصویربرداری از مغز از جمله روش‌هایی هستند که برای بررسی و رد کردن علل طبی احتمالی ایجادکننده علائم استفاده می‌شوند. سوابق پزشکی، حالت ذهنی و جسمانی کودک را برای تعیین ماهیت اختلالات ذهنی، رفتاری و عاطفی بررسی می‌کند. از تست‌های مختلف برای تشخیص دقیق اختلال و بهترین روش درمان آن بهره می‌جوید.

روانپزشکی کودک در کلینیک برگ سبز به این صورت است که روانپزشک کودک در صورت نیاز درمانجو به دارودرمانی، روان درمانی، بستری در بیمارستان، و…  کودک درمانجو را تا زمان بهبودی کامل همراهی می‌کند و با سایر افراد متخصص مانند پزشکان به ویژه متخصصان مغز و اعصاب و روانشناسان و روان درمانگران تا پایان دوره درمانی همکاری می‌کند.

در پایان لازم به ذکر است که روانپزشکان تنها افرادی هستند که صلاحیت تجویز دارو برای درمان بیماری‌های روانپزشکی را دارند. همچنین برخی والدین از اینکه فرزندشان برای کنترل اختلالاتش مجبور به استفاده از دارو باشد، حس بدی دارند اما خبر خوب این است که در اکثر موارد، داروهای تجویز شده توسط روانپزشک کودک موقتی است و پس از اتمام دوره درمانی نیازی به استفاده از آنها نیست.

پیمایش به بالا