چگونه با خانواده همسر ارتباط خوبی داشته باشیم؟
ارتباط با خانواده همسر یکی از چالشهایی است که اغلب زوجها با آن سرکار دارند. بسیاری از زوجها، در جلسات زوج درمانی، از مشکل در ارتباط با خانواده همسر صحبت میکنند و ارتباط با خانواده همسر به یکی از دغدغههای آنها تبدیل شده است.
حفظ تعادل در ارتباط با خانواده همسر نکته بسیار مهمی است که همه زوجها باید از همان ابتدا به آن توجه داشته باشند. ارتباط با خانواده همسر همواره با چالشهای مختلفی همراه است. برخی از زوجها از دخالت زیاد و بیجای خانواده همسر در زندگی مشترکشان گلهمندند و برخی دیگر نیز از این که همسرشان نمیتواند ارتباط خوب و رفتار محترمانهای با خانوادهشان داشته باشد، دچار مشکل میشود.
این موضوع به قدری حساس و مهم است که در بسیاری از مواقع باعث طلاق زوجها میشود. در جلسات زوج درمانی، بسیاری از زوجها اظهار میکنند که خودشان بهتنهایی هیچ مشکلی با یکدیگر ندارند و تنها زمانی دچار اختلاف میشوند که پای خانوادهها به میان میآید.
به دلیل اهمیت بسیار بالای این موضوع، لازم است که بتوانید از همان ابتدای ازدواج، ارتباط با خانواده همسرتان را مدیریت کنید. مدیریت رابطه با خانواده همسر، شامل مواردی میشود که به شما کمک میکند تا در عین حفظ حریم شخصی و جلوگیری از دخالت در زندگی مشترک، همزمان ارتباط خوب، موثر و همراه با احترام با خانواده همسر خود داشته باشید.
این موضوع زمانی که شما با خانواده همسرتان زندگی میکنید و اوقات بیشتری را کنار هم هستید و ارتباطات شما پررنگتر است، اهمیت ویژهتری پیدا میکند و لازم است که حتما به شیوهای اصولی آن را مدیریت کنید تا هم به زندگی مشترک شما آسیبی وارد نشود و هم بتوانید ارتباط خوب و موثری با یکدیگر داشته باشید.
یک مثل معروف در بین ما ایرانیان وجود دارد که میگوید، بعد از ازدواج، علاوه بر ازدواج با همسرتان باید با خانوادهای نیز ازدواج کنید؛ پس بسیار مهم است که خود را برای ارتباط با خانواده همسر نیز آماده کنید. یکی از مسائل مهمی که معمولا در جلسات مشاوره پیش از ازدواج مطرح میشود، نحوه ارتباط با خانواده همسر است.
با توجه به اهمیت بسیار بالای ارتباط با خانواده همسر، در این نوشته از کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، تصمیم گرفتیم تا راهکارهای ارتباطه با خانواده همسر و روشهایی برای مدیریت رابطه با خانواده همسر را با هم بررسی کنیم. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که در ارتباط با خانواده همسرتان دچار مشکل هستید، پیشنهاد میکنیم که در ادامه این نوشته جذاب و مفید با ما همراه باشید.
نحوه ارتباط با خانواده همسر و حل مشکل با خانواده همسر، یکی از متداولترین دلایلی است که زوجها برای حل آن به زوج درمانی مراجعه میکنند. مشکل با خانواده همسر و نداشتن ارتباطی درست با خانواده همسر، میتواند زمینهساز بروز اختلاف و مشکل در زندگی مشترک شما و ایجاد تنش در رابطه با همسرتان باشد؛ از این رو بسیار مهم است که ارتباط با خانواده همسر خود را به شیوهای درست و اصولی مدیریت کنید و از همان ابتدا، حد و مرز خود را مشخص کنید تا مانع هرگونه بی احترامی خانواده همسر شوید. شرکت در جلسات زوج درمانی میتواند کمک بسیار زیادی در حل مشکل با خانواده همسر و ارتباط با خانواده همسر به شما کند. کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، امکان برگزاری جلسات زوج درمانی را زیر نظر بهترین روانشناسان و مشاوران خانواده و زوج درمانی برای شما عزیزان فراهم کرده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همچنین رزرو وقت زوج درمانی در کلینیک روانشناسی برگ سبز، روی لینک زیر کلیک کنید.
راهکارهایی طلایی برای مدیریت رابطه با خانواده همسر
رابطه با خانواده همسر یکی از مهمترین بخشهای یک ازدواج به شمار میآید. پس از ازدواج و شروع زندگی مشترک، خواه یا ناخواه شما وارد یک خانواده جدید میشوید و از شما انتظار میرود که رابطه خوبی با خانواده همسر خود تشکیل دهید. رابطه با خانواده همسر همواره آسان نیست و در این بین، برخی از اختلاف نظرها، اختلاف سلیق و فرهنگ و … باعث میشود که ارتباط با خانواده همسر با چالشهای گوناگونی روبهرو شود.
تا صحبت از مشکل با خانواده همسر به میان میآید، ناخودآگاه ذهن ما به سمت مشکل خانمها با خانواده شوهرشان میرود؛ اما باید بدانید که در این بین، ممکن است که مرد نیز با خانواده همسر خود دچار مشکل شود و نتواند ارتباط خوب و موثری با خانواده همسر خود داشته باشد. در ادامه، چند راهکار طلایی برای ارتباط با خانواده همسر و مدیریت رابطه با خانواده همسر را با هم بررسی میکنیم:
همراهی و درک همسر
یکی از اشتباهات بسیار بزرگ در مورد ارتباط با خانواده همسر، این است که همسرتان را مجبور کنید که بین شما و خانوادهاش یکی را انتخاب کند؛ یا شرایطی را به وجود آورید که همسرتان بین شما و خانوادهاش قرار بگیرد؛ زیرا چنین انتخابی برای هر شخصی سخت و غیرممکن است و وقتی همسرتان را در چنین شرایطی قرار میدهید، نباید انتظار داشته باشید که نتیجه خوبی بگیرید.
به جای آن که در مورد حل مشکل با خانواده همسر و ارتباط با خانواده همسر، همسرتان را مابین خود و خانوادهاش، یا بدتر مقابل خود، تصور کنید، بهتر است که به همسرتان به عنوان یک همراه و همتیمی در حل این مشکل نگاه کنید و سعی کنید که او را درک کنید و با یکدیگر همراه و هماهنگ باشید تا بتوانید این مشکل را حل کنید و از این طریق، حمایت همسرتان را داشته باشید.
عدم همراهی و درک همسر در مسائل این چنینی میتواند به مرور زمان باعث طلاق عاطفی بین شما شود. طلاق عاطفی در ازدواج زمانی رخ میدهد که یکی از طرفین رابطه، یا هر دو طرف، از نظر احساسی میلی به دیگری ندارد و ازدواج و رابطه عاطفی، اگرچه همچنان روی کاغذ پاربرجاست، اما در دنیای واقعی دیگر حس عاطفیای میان زوجین وجود ندارد.
تعیین حد و مرز برای ارتباط با خانواده همسر
یکی از نکات مهم درباره ارتباط با خانواده همسر، تعیین حد و مرز مشخص برای ارتباط با خانواده همسر است. این که شما از همان ابتدا حد و مرز و خط قرمزهای خود را در رابطه با خانواده همسرتان به وضوح مطرح کنید، در ادامه به شما کمک میکند تا رابطهای بهتر، محترمانهتر و همراه با احترام به عقاید با خانواده همسر خود شکل دهید.
اگر میخواهید خانواده همسرتان به حد و مرز شما احترام بگذارند، باید روی خط قرمزهای خود بایستید و هرگز قولی را ندهید که نتوانید آن را عملی کنید. گاهی اوقات، به خصوص اوایل ازدواج، ممکن است که شما بنا به مصلحت و برای حفظ صلح و آرامش، قول و قرارهایی را که نمیتوانید یا نمیخواهید آن را انجام دهید، به خانواده همسرتان بدهید و از خط قرمزها و ارزشهای اخلاقی خود عبور کنید. چنین قولهایی شاید بتواند در کوتاه مدت موجب آرامش و ارتباط بهتر شود، اما با گذشت زمان، مشکلات متعددی را برای شما به وجود میآورد.
ارتباط مستقیم و بدون واسطه
اگر میخواهید در حل مشکل با خانواده همسر موفق باشید، لازم است که بدون واسطه و به صورت مستقیم با خانواده همسر خود ارتباط داشته باشید و در این بین شخص سومی را واسطه نکنید. اگر موردی شما را آزار میدهد، سعی کنید که خودتان مستقیما آن را بیان کنید و از همسرتان نخواهید که به جای شما صحبت کند.
حفظ احترام و رفتار مودبانه
حفظ احترام کلید اصلی هر رابطه سالمی است و این موضوع درباره ارتباط با خانواده همسر، اهمیت دوچندانی پیدا میکند. همواره سعی داشته باشید تا با نهایت احترام با خانواده همسر خود صحبت کنید و هیچگاه اجازه ندهید که در مواقع عصبانیت یا مشکل، احترام بین شما از بین برود.
واقعبینی و انتظارات معقول
برای آن که بتوانید با خانواده همسر خود بهخوبی ارتباط برقرار کنید، لازم است که در ابتدا توقعات واقعبینانه و معقولی از خانواده همسر خود داشته باشید. توقعات بیجا باعث بروز مشکل و اختلاف بین شما و خانواده همسرتان میشود. خانواده همسر شما وظیفه پرداخت نیازها و هزینههای زندگی شما را ندارد و همچنین اگر گاهی از فرزند شما مراقبت میکنند، وظیفه آنها نیست؛ بلکه لطفشان است.
رابطه سالم با همسر این امکان را به شما میدهد تا روابط صمیمیتر و زندگی بهتر و سرشار از عشق را تجربه کنید. قطعا هر نوع رابطهای نیاز به مراقبت و توجه دارد و باید مطابق با اصول مخصوص خود پیش برود. رابطه عاطفی و رابطه با همسر نیز از این قاعده مستثنی نیست و شما برای آن که بتوانید زندگی سالمتر و شادتری را در کنار همسر خود تجربه کنید، باید اصول رابطه سالم با همسر را بشناسید و مطابق با آن رفتار کنید.
ارتباط با خانواده همسر در دوران عقد
ارتباط با خانواده همسر در دوران عقد و نامزدی، میتواند زیربنای ارتباط شما پس از ازدواج باشد؛ پس بسیار مهم است که از همان ابتدا با مهارت و دانش دقیق، بتوانید ارتباط خوب، سالم، موثر و سرشار از احترام با خانواده همسر خود برقرار کنید.
برای جلوگیری از بروز مشکل با خانواده همسر خود، از رفتوآمدهای وقت و بیوقت و بدون دعوت و اطلاع قبلی به خانه همسرتان در دوران عقد بپرهیزید و سعی کنید که رابطه خود و حد مرزهای خود را از همان ابتدا مشخص کنید.
ابراز علاقه به همسر، از آن دسته مواردی است که در هر زندگی مشترکی لازم و ضروری است. همه ما در طول زندگی خود نیازمند آن هستیم که دوست داشته شویم و این حس دوست داشته شدن را از اطرافیان و خانواده خود، به خصوص همسرمان، دریافت کنیم. اما این موضوع برای برخی از زوجها، به خصوص زوجهای سنتیتر، کمی سخت است. بسیاری از زوجها، حتی پس از گذشت سالها از زندگی مشترکشان، همچنان در ابراز علاقه به یکدیگر دچار ضعف و مشکل هستند.