چرا باید جلسات مشاوره خانواده را جدی گرفت؟
خانواده یکی از مهمترین و اولین فضای اجتماعی است که ما درون آن قرار میگیریم. نقش خانواده در رشد و تربیت فرزند و همچنین سلامت روان او بسیار مهم است. علاوه بر این؛ اغلب ما مدت زمان زیادی را در کنار خانوادههایمان سپری میکنیم و از لحظه تولد تا بزرگسالی در کنار آنها زندگی میکنیم. بعدها نیز ممکن است هرکدام از ما ازدواج کرده و خانوادهای دیگر تشکیل دهیم.
به همین دلیل است که سلامت محیط خانواده بسیار مهم است. اگر محیط خانواده، محیطی گرم، آرام و صمیمی باشد و هر یک از افراد خانواده بتوانند در آن به راحتی نیازها و خواستههای خود را بیان کنند و به علایق خود بپردازند، باعث رشد و بالندگی همه اعضای خانواده میشود. اما در این بین ممکن است مشکلاتی بر سر راه خانواده و این محیط گرم و صمیمی ظاهر شود که اعضای خانواده را از مسیر بالندگی و پیشرفت و آرامش دور نگه دارد.
مشکلات کوچک و بزرگ در همه خانوادهها تا حدی وجود دارد و نمیتوان آن را نادیده گرفت، اما موضوعی که در این بین بسیار اهمیت دارد، نحوه برخورد اعضای خانواده با آن مشکل است. گاهی اوقات این مشکلات را میتوان با یک گفتگوی منطقی و صمیمانه حل کرد؛ اما برخی از مشکلات نیز وجود دارند که به این سادگی و توسط خود اعضای خانواده قابل حل نخواهد بود.
در برابر این مشکلات شما میتوانید دو راهکار را انتخاب کنید؛ راهکار اول این است که مشکل را به حال خود رها کنید و انتظار داشته باشید که پس از مدتی به خودی خود حل شود. در چنین مواردی یا مشکل آن قدر باقی میماند تا به مرحلهای برسد که خانواده به طور کلی از هم بپاشد، یا مدتی به ظاهر همه چیز خوب پیش میرود، اما سپس هنگام بروز مشکل بعدی، مشکلات گذشته نیز دوباره مطرح میشوند.
راهکار دومی که میتوانید در مواجهه با چنین شرایطی پیش بگیرید، مراجعه به یک مشاور خانواده است. مشاور خانواده به شما و اعضای خانواده شما کمک میکند تا مشکلات موجود در خانواده را بهتر مدیریت کنید.
جلسات مشاوره خانواده میتواند برای شما و خانواده بسیار مفید باشد؛ در این جلسات میتوانید به دور از استرس، خشونت، رفتارهای تهاجمی، توهین و … در محیطی کاملا امن و آرام به صحبت با یکدیگر بپردازید و در این بین، مشاور خانواده که روانشناسی متخصص در موضوعات خانواده و زوج درمانی است به شما کمک میکند تا بهتر و منطقیتر به گفتگو بپردازید و مشکلات درون خانوادگی را حل کنید.
برخی از زوجها، مشاوره را محدود به پیش از ازدواج میدانند و در طول زندگی و پس از تولد فرزندان، در صورت بروز مشکل و نارضایتی به مشاور مراجعه نمیکنند؛ اما باید بدانید که مشاوره خانواده میتواند نقش بسیار مهمی برای حل تعارضات درون خانواده و مشکلات شما با فرزندان و همسر ایفا کند.
در این نوشته میخواهیم به اهمیت مشاوره خانواده و مسائل مربوط به آن بپردازیم و بررسی کنیم که چه زمانی نیاز است که برای حل مشکلات و مسائل موجود در خانواده، به سراغ یک مشاور خانواده برویم. اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که میخواهند جلسات مشاوره خانواده را شروع کنند، پیشنهاد میکنیم در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.
مشاوره خانواده کمک بزرگی به حل مسائل و مشکلات اعضای خانواده با یکدیگر میکند و به شما و خانوادتان این امکان را میدهد تا در محیطی امن و آرام به گفتگو و حل مشکلات خود بپردازید. کلینیک روانشناسی برگ سبز این امکان را فراهم کرده است تا جلسات مشاوره خانواده را در فضایی کاملا گرم و دلنشین برگزار کند. برای رزرو وقت و آشنایی بیشتر با مجموعه ما روی لینک زیر کلیک کنید.
مشاوره خانواده چیست؟
مشاوره خانواده یا خانواده درمانی یک روش روانشناسی گفتگو محور است که برای توسعه و حفظ روابط خانوادگی استفاده میشود. هدف از مشاوره خانواده، رفع مشکلات موجود در خانواده است. این مشکلات میتواند مسائل احساسی، بیماری روانی هر یک از اعضای خانواده یا مشکلات رفتاری باشد.
از آن جایی که اعضای خانواده به یکدیگر وابستهاند و ارتباطات عاطفی، زیستی، احساسی و … با یکدگیر دارند، تغییر در رفتار و روان هر یک، روی کل خانواده تاثیرگذار خواهد بود؛ از این رو مشاوره خانواده میتواند به بهبود روابط خانوادگی بسیار کمک کند. جلسات مشاوره خانواده میتواند مهارتهایی مثل کنترل مشکلات خانوادگی، ایجاد رابطه عمیق با اعضای خانواده و بهبود شرایط استرسزا را به شما آموزش دهد و این مهارتها حتی پس از اتمام جلسات مشاوره نیز برای شما مفید خواهد بود.
مشاوره خانواده باید توسط یک روانشناس بالینی که تخصص او در حوزه خانواده و زوج درمانی است انجام شود. جلسات مشاوره خانواده میتواند بنا به تشخیص روانشناس و توافق سایر اعضای خانواده، با حضور کل خانواده تشکیل شود و یا ممکن است روانشناس تشخیص دهد تا تنها با برخی از اعضای خانواده گفتگو داشته باشد.
کلینیک مشاوره تخصصی برگ سبز، دارای تیم حرفهای و متخصص در انواع زمینههای روانشناسی و روانپزشکی است. شما میتوانید جلسات مشاوره خانواده را در کنار یک زوج درمانگر متخصص برگ سبز در محیطی کاملا امن و آرام داشته باشید.
چرا به مشاوره خانواده نیاز داریم؟
مشاوره خانواده میتواند به شما در بهبود روابطتان با همسر، فرزندان یا سایر اعضای خانواده کمک کند؛ هنگامی که خانواده شما با مشکلاتی مثل مشکل مالی، روابط زوجین، درگیری بین والدین، عدم ارتباط با فرزندان، بیماری روانی یکی از اعضای خانواده، اعتیاد یکی از اعضای خانواده یا هر مشکل دیگری که به تنهایی قادر به حل آن نیستید و روی زندگی همه اعضای خانواده تاثیرگذار است، روبهرو میشود؛ بهترین گزینه برای شما شروع جلسات مشاوره خانواده است.
همچنین شما میتوانید مشاوره خانواده را در کنار سایر جلسات مشاوره دنبال کنید. به عنوان مثال خانوادهای را تصور کنید که یکی از اعضای آن دچار افسردگی حاد باشد. تمام اعضای خانواده میتوانند مشاوره خانواده را دنبال کنند تا نحوه برخورد با این فرد را بیاموزند؛ همچنین فرد دچار افسردگی باید در کنار مشاوره خانواده، برنامه درمانی و مشاوره خود را نیز دنبال کند.
همچنین در برخی موارد ممکن است عضوی از خانواده که دچار مشکل به خصوصی است، علاقهای به درمان و مشاوره نشان ندهد؛ اما سایر اعضای خانواده برای بهبود شرایط و کنترل بهتر اوضاع و روابط خانوادگی بهتر، میتوانند مشاوره خانواده را دنبال کنند. این موضوع بیشتر در مواقعی که یکی از اعضای خانواده درگیر اعتیاد است و تمایلی به ترک نشان نمیدهد، رخ میدهد.
در حالت کلی باید گفت که مشاوره خانواده و خانواده درمانی در هر موقعیت خانوادگی که باعث استرس، اندوه، خشم یا درگیری شود مفید است. مشاوره خانواده به شما و اعضای خانوادتان کمک میکند تا یکدیگر را بهتر بشناسید و مهارتهای مقابله با مشکلات را بیاموزید و روابط خانوادگی خود را صمیمیتر کنید.
مشاوره پیش از ازدواج نیز به نوعی مشاوره خانواده به حساب میآید و زوجهای زیادی قبل از آن که اقدام به ازدواج کنند، به سراغ جلسات مشاوره پیش از ازدواج میآیند. هرچه جلسات مشاوره پیش از ازدواج را جدیتر دنبال کنید، به احتمال زیاد بعدها در زندگی مشترک کمتر به مشاوه خانواده نیاز خواهید داشت. کلینیک تخصصی برگ سبز، جلسات و کارگاههای مشاوره پیش از ازدواج را در محیطی کاملا آرام و صمیمی برگزار میکند.
انواع مشاوره خانواده
از آن جایی که هر خانوادهای با دیگری متفاوت است و مشکلات هر خانواده نیز با یکدیگر تفاوت دارند؛ نوع مشاوره خانواده و تکنیکی که درمانگر برای آنها استفاده میکند نیز با یکدیگر متفاوت است. در ادامه برخی از انواع مشاوره خانواده را با هم بررسی میکنیم.
مشاوره خانواده و نحوه تعامل با کودک
این روش معمولا برای خانوادههایی که کودک یا نوجوان با مشکلات ویژه روحی مثل افسردگی، تروما، پرخاشگری و … را دارند، استفاده میشود. در این روش درمانگر خانواده با کودک و هر یک از اعضای خانواده به صورت جدا و گروهی ملاقات میکند و در حین این ملاقاتها، سعی میکند تا به خانواده و کودک نوع رفتار و عملکرد برای بهبود مشکل و روابط خانوادگی را بیاموزد.
مشاوره خانواده و بهبود تعامل با یکدیگر
در این نوع مشاوره خانواده، درمانگر سعی میکند که تعاملات بین نسلهای مختلف، مثل تعامل بین والدین و فرزندان را بررسی کند. هدف از این نوع مشاوره خانواده این است که ریشه مشکل در ایجاد ارتباط بین اعضای خانواده کشف شود. این نوع از مشاوره خانواده، برای خانوادههایی که با یکدیگر نمیتوانند تعامل داشته باشند و اعضای خانواده از یکدگیر دور شدهاند مناسب است.
چه زمانی باید به مشاور خانواده مراجعه کنیم؟
برخی از مسائل و مشکلات به قدری با خانواده پیوند خورده است که یک فرد به تنهایی قابل به حل کردن آن نیست و نیاز است که کل اعضای خانواده با یکدگیر برای حل موضوع تلاش کنند. در چنین شرایطی مراجعه به یک مشاور خانواده میتواند کمک بسیار بزرگی به حل این موضوع کند.
مواردی مثل طلاق والدین، از دست دادن یکی از اعضای خانواده، خیانت یکی از طرفین رابطه، مشکل در تعامل با کودک و نوجوان، عدم تعامل سالم اعضای خانواده با یکدگیر، اعتیاد یکی از اعضای خانواده، مشکلات روحی و روانی یکی از اعضای خانواده به خصوص کودکان، درگیری و عدم تعامل بین پدر و مادر جزو مهمترین دلایلی است که شما میتوانید برای حل آن به یک مشاور خانواده مراجعه کنید.
مثالهای بالا تنها چند مورد از مهمترین مواردی است که خانوادهها ممکن است برای حل آن به سراغ جلسات مشاوره خانواده بروند؛ اما در نظر داشته باشید که هرگاه هر مشکلی، چه کوچک و چه بزرگ، به وجود آمد که روی تک تک اعضای خانواده تاثیرگذار بود و اعضای خانواده شما به تنهایی قادر به حل آن نبودند، مراجعه به یک مشاور خانواده میتواند تا حد بسیار زیادی برای شما و خانوادتان مفید باشد.
کلینیک تخصصی برگ سبز به عنوان بهترین مرکز مشاوره غرب تهران شناخته شده است. شما میتوانید جلسات مشاوره خانواده، زوج درمانی، مشاوره پیش از ازدواج را در مرکز مشاوره برگ سبز بگذرانید.
مزایای مراجعه به مشاور خانواده
بهبود روابط اعضای خانواده با یکدیگر
یکی از اصلیترین مزیتهای مراجعه به مشاور خانواده، بهبود روابط اعضای خانواده با یکدیگر است. در خلال جلسات مشاور خانواده، به خصوص جلساتی که به صورت گروهی برگزار میشود، شما و اعضای خانوادتان یاد میگیرید که با یکدیگر به صورت سالم و بالغانه تعامل داشته باشید. حضور درمانگر خانواده نیز در این میان در ایجاد یک گفتگوی سالم و مفید و همچینن آموزش مهارتهایی برای ایجاد گفتگوی بهتر و تعامل عمیق به شما کمک میکند.
شادتر شدن خانواده
یکی دیگر از مزیتهای مشاوره خانواده که پس از چند جلسه میتوانید آن را به وضوح مشاهده کنید، شادتر شدن محیط خانواده است. جلسات مشاوره باعث دوری شما و خانوادتان از تنشها و استرسهای موجود میشود؛ همین موضوع باعث میشود که هر یک از اعضای خانواده آسودگی بیشتری را تجربه کند؛ همچنین تعامل و گفتگو با اعضای خانواده باعث ایجاد فضایی گرم و صمیمی درون خانواده میشود و در نتیجه فضای خانه و خانواده شما شادتر خواهد شد.
سلامت روحی و روانی
جلسات مشاوره خانواده در نهایت منجر به حل مشکل میشود؛ اما تاثیر این جلسات محدود به همین موضوع نمیباشد. شما در خلال جلسات مشاوره خانواده مهارتهایی را میآموزید که در ادامه زندگی نیز میتواند به شما کمک کند. بهکارگیری همین مهارتها در ادامه نیز میتواند به بهتر شدن فضای خانوادگی شما منجر شود. همین موضوع به مرور باعث بهبود سلامت روان هر یک از اعضای خانواده میشود.
دپارتمان تخصصی بزرگسال کلینیک برگ سبز، انواع خدمات روانشناسی و روانپزشکی مثل مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره خانواده و زوج درمانی را به شما خانوادههای عزیز ارائه میدهد.
جلسات مشاوره خانواده چگونه برگزار میشود؟
دانستن این موضوع که در جلسات مشاوره خانواده دقیقا چه میگذرد میتواند کمک بسیار بزرگی به شما قبل از شروع جلسات کند و استرس شما را تا میزان قابل توجهی کاهش دهد. معمولا در جلسات اول مشاور خانواده، درمانگر به دنبال شناسایی مشکلی است که خانواده برای آن به مشاور مراجعه کردهاند. درمانگر از هر یک از اعضای خانواده شما میخواهد تا درباره موضوع و مشکل پیشرو صحبت کند و به دنبال این است تا مشکل را از زاویه دید هر یک از اعضای خانواده بررسی کند.
با مشخص شدن مشکل، درمانگر روند کلی درمان و جلسات را بررسی میکند. ممکن است در ادامه مشاور خانواده بخواهد تا با هریک از اعضای خانواده به صورت خصوصی جلسه داشته باشد. در ادامه نیز ممکن است درمانگر چند جلسه گروهی دیگر برگزار کند و در حین این جلسات پیشنهاداتی را نیز برای حل مشکل ارائه دهد و مهارتهای مختلفی مثل مهارت ایجاد گفتگو در خانواده را در این جلسات آموزش دهد.
چند جلسه مشاوره خانواده نیاز است؟
پاسخ دقیق به این پرسش کمی غیرممکن به نظر میرسد. از آن جایی که هرخانواده با دیگری کاملا متفاوت است و مشکلات متفاوتی را نیز دارند، نمیتوان یک عدد مشخص برای تعداد جلسات مشاوره خانواده درنظر گرفت و از پیش اعلام کرد. معمولا پس از گذشت چند جلسه از مشاوره خانواده و ایجاد طرح درمان توسط درمانگر خانواده، میتوان تعداد جلسات مورد نیاز، در صورت عدم بروز مشکل خاص دیگری، را بیان کرد.
کلینیک تخصصی برگ سبز، آماده ارائه خدمات مشاوره خانواده به شما خانوادههای عزیز میباشد. شما میتوانید جلسات مشاوره خانواده را در کنار درمانگران حرفهای ما در محیطی امن و صمیمی تجربه کنید.