افسردگی بعد از فوت همسر؛ درمان را جدی بگیرید! - مرکز روانشناسی و روانپزشکی برگ سبز

افسردگی بعد از فوت همسر؛ درمان را جدی بگیرید!

بدون شک از دست دادن و فوت همسر یکی از غم‌انگیزترین اتفاقاتی است که برای هر فردی ممکن است رخ دهد و او را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. پس از فوت همسر، فرد با احساسات ناراحت‌کننده و غم‌انگیز زیادی سر و کله می‌زند و علاوه بر غم از دست دادنی که به دوش می‌کشد، نگرانی در رابطه با آینده، تربیت فرزندان به‌تنهایی، دلتنگی و … را نیز باید تحمل کند.

از آن جایی که ظرفیت تحمل همه افراد به یک اندازه نیست، در این بین ممکن است که فرد دچار افسردگی شود. افسردگی پس از فوت همسر بیشتر در بین خانم‌ها شایع است. اغلب ما در اطرافیان یا خانواده خود، خانم‌هایی را مشاهده کرده‌ایم که پس از فوت همسرشان به طور کلی دست از زندگی کشیده‌اند و انگیزه و هیجان قبلی خود را از دست داده‌اند.

چه بخواهیم چه نخواهیم، مرگ بخش انکارناپذیر زندگی است و لازم است که پس از فوت همسر، زندگی خود را ادامه دهیم. تکنیک‌هایی وجود دارد که تجربه فوت همسر را برای فرد قابل هضم‌تر می‌کند و ادامه زندگی پس از فوت همسر را راحت‌تر می‌کند.

افسردگی بعد از فوت همسر از جمله مشکلاتی است که ممکن است برای فردی که همسر خود را از دست داده است اتفاق افتد؛ از این رو بسیار مهم است که بعد از فوت همسر، اطرافیان فرد توجه ویژه‌تری به او داشته باشند و فرد را با این غم عظیم تنها نگذارند.

انجام فعالیت‌های گروهی، داشتن برنامه مشخص، معاشرت با دوستان، گرفتن حمایت‌های عاطفی و مالی از دیگر اعضای خانواده و دوستان از جمله اقداماتی است که به درمان افسردگی بعد از فوت همسر کمک می‌کند و به فرد این امکان را می‌دهد تا پروسه غم و سوگواری را راحت‌تر و بهتر طی کند.

در این نوشته از کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، قصد داریم درباره افسردگی بعد از فوت همسر صحبت کنیم و عوامل موثر برای جلوگیری و درمان افسردگی بعد از فوت همسر را با هم بررسی کنیم. اگر شما هم در اطرافیانتان را فردی را می‌شناسید که به‌تازگی همسر خود را از دست داده است، بهتر است که در ادامه این نوشته با ما همراه باشید تا بتوانید بهتر به او کمک کنید.

افسردگی بعد از فوت همسر یکی از اختلالات شایع، به خصوص در بین خانم‌هایی که همسر خود را از دست داده‌اند، به شمار می‌آید و لازم است که آن را جدی بگیرید و توجه ویژه‌ای به آن داشته باشید. فردی که به‌تازگی همسر خود را از دست داده است، با احساسات و چالش‌های گوناگونی روبه‌رو می‌شود که ممکن است روان او ظرفیت پذیرش آن را نداشته باشد و دچار افسردگی شود. بهترین اقدامی که در چنین شرایطی می‌توان انجام داد، کمک از یک روانشناس حرفه‌ای و کاربلد است. کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، امکان برگزاری جلسات روانشناسی و مشاوره را برای درمان افسردگی دارد.

منظور از افسردگی پس از فوت همسر چیست؟

قطعا فرد پس از از دست دادن و فوت همسرش، غم و اندوه زیادی را تجربه می‌کند و ممکن است که تا مدت‌ها شاد و سرحال نباشد؛ اما این لزوما به معنی افسردگی نیست و ممکن است که فرد در حال طی کردن مراحل سوگواری و کنار آمدن با موضوع باشد. 

زمانی می‌گوییم که فرد دچار افسردگی پس از فوت همسر شده است که تا مدت طولانی بعد از فوت همسرش نتواند به زندگی عادی خود بازگردد و به انزوا رو بیاورد و تنها خود را با خاطرات همسرش سرگرم کند. در چنین شرایطی به احتمال زیاد فرد درگیر افسردگی بعد از فوت همسر شده است و لازم است که برای درمان آن اقدام کند.

افسردگی بعد از مرگ عزیزان یا اختلال سوگ، با سوگواری یا ناراحتی پس از مرگ عزیزان کاملا متفاوت است. در اختلال سوگ، فرد تا مدت طولانی بعد از مرگ عزیزانش همچنان نتوانسته است این موضوع را باور کند و با آن کنار بیایید و تا مدت طولانی، بار غم و ناراحتی این موضوع را با خود حمل می‌کند و نمی‌تواند به زندگی عادی بازگردد.

علائم افسردگی بعد از فوت همسر

افسردگی بعد از فوت همسر معمولا خود را با علائم مشخصی نمایان می‌کند که شباهت زیادی با علائم افسردگی دارد. در ادامه برخی از مهم‌ترین آن‌ها را با هم مرور می‌کنیم:

عدم پذیرش مرگ همسر

یکی از علائم افسردگی بعد از فوت همسر، عدم پذیرش مرگ همسر تا مدت طولانی است. فرد ممکن است حتی تا سال‌ها بعد از فوت همسرش، همچنان مرگ او را باور نکند و با خیال خود با او مکالمه داشته باشد.

ناامیدی شدید

بی‌معنا شدن زندگی بدون همسر نداشتن امید به آینده بهتر، یکی دیگر از علائم افسردگی بعد از فوت همسر است. در چنین شرایطی، فرد این احساس را دارد که زندگی او پس از فوت همسرش برای همیشه نابود شده است و هیچ امید و انگیزه‌ای برای آینده ندارد. یعنی شخص این احساس را دارد که دیگر زندگی برای او معنایی ندارد، او نمی‌تواند به زندگی خود به تنهایی بپردازد و دچار مشکل عدم اعتماد به اطرافیان خود می شود و مدام سعی می کند ابراز کند که زندگی او نیز به زودی پایان خواهد یافت.

احساس غم و اندوه شدید

اوج غم و اندوه از دست دادن همسر مربوط به سه ماه اول است، حال اگر شخص با گذشت ماه های بیشتر  باز هم اندوه بیشتری احساس کند، احتمالاً درگیر افسردگی شده است. این موضوع سبب می‌شود تا او در به یاد آوردن خاطرات خوبی که با همسر خود داشته، دچار مشکل شود و در نهایت غم و اندوه او بیشتر می‌شود.

انزوا

معمولا افرادی که دچار افسردگی بعد از فوت همسر می‌شوند، خود را از اجتماع و خانواده دور نگه می‌دارند و ارتباط اجتماعی خود را به حداقل می‌رسانند و ترجیح می‌دهند که با خود و خاطرات همسر خود تنها باشند.

افسردگی یکی از اختلالات روان شایع در جوامع امروزی است و می‌توان گفت که در دنیای صنعتی و پر از تنش امروز، این اختلال روزبه‌روز در حال گسترش است. داروهای ضد افسردگی در بسیاری از کشورها جزو ۱۰ داروی پرمصرف شناخته می‌شوند و آمارها نشان می‌دهد که روزبه‌روز به تعداد افراد مبتلا به افسردگی افزوده می‌شود.

درمان افسردگی بعد از فوت همسر

افسردگی بعد از فوت همسر از جمله مواردی است که برای درمان آن باید هرچه سریع‌تر به یک روانشناس و روانپزشک حرفه‌ای مراجعه کنید تا با کمک او و راهکارهایی که ارائه می‌دهند هرچه سریع‌تر از دام افسردگی بعد از فوت همسر بیرون بیایید. علاوه بر این، برخی از فعالیت‌ها و تکنیک‌ها نیز می‌تواند در بهبود افسردگی بعد از فوت همسر تاثیرگذار باشد. در ادامه برخی از این موارد را با هم بررسی می‌کنیم:‌

ورزش منظم

ورزش منظم می‌تواند به بهبود افسردگی بعد از فوت همسر کمک کند. ورزش مناسب علاوه بر سلامت جسمی، سلامت روان را نیز برای شما به همراه خواهد داشت و باعث می‌شود که افکار منفی را از خود دور کنید.

خواب منظم

خواب منظم را جدی بگیرید. خواب منظم می‌تواند روتین زندگی شما را تغییر دهد و برنامه‌ای سالم‌تر و مناسب‌تر را برای زندگی در اختیار شما قرار دهد. در اغلب موارد، افراد پس از فوت همسر از مشکلات خواب رنج می‌برند که با مراجعه به روانپزشک و روانشناس می‌توانید آن را کنترل کنید.

یادگیری مهارت جدید

بعد از فوت همسر، می‌توانید وقت‌های خالی خود را با یادگیری یک مهارت جدید یا شرکت در کلاس‌هایی که دوست دارید پر کنید. با این کار، علاوه بر حضور در اجتماع و جلوگیری از انزوا و گوشه‌گیری، می‌توانید وقت‌ خود را بهینه‌تر استفاده کنید و از افکار منفی و ناراحت‌کننده دور باشید.

وقت گذراندن با خانواده و دوستان

حضور در محیط‌هایی که به شما انرژی می‌دهد و وقت گذراندن با اعضای خانواده و دوستان می‌تواند به بهبود افسردگی بعد از فوت همسر کمک کند.

شرکت در جلسات روان درمانی

قطعا هیچ کدام از موارد بالا موثر واقع نخواهد شد، اگر برای درمان افسردگی خود از یک متخصص کمک نگیرید. تمامی موارد بالا می‌تواند به بهبود افسردگی بعد از فوت همسر کمک کند؛ اما مهم‌ترین و اولین اقدامی که برای درمان افسردگی بعد از فوت همسر انجام دهید، کمک گرفتن از یک متخصص حرفه‌ای و شرکت در جلسات روان درمانی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید