اختلال سوگ (افسردگی بعد از مرگ عزیزان)؛ هر آنچه که باید بدانید! - مرکز روانشناسی و روانپزشکی برگ سبز

اختلال سوگ (افسردگی بعد از مرگ عزیزان)؛ هر آنچه که باید بدانید!

مرگ و از دست دادن عزیزان، بدون شک یکی از سخت‌ترین و تلخ‌ترین تجربه‌های زندگی هر انسانی به شمار می‌آید که تاثیرات منفی زیادی روی زندگی فردی و اجتماعی ما خواهد گذاشت. همه ما، مدتی پس از مرگ عزیزانمان، دچار غم و ناراحتی عمیقی می‌شویم و این غم در همه بخش‌های زندگیمان با ما همراه خواهد بود.

ممکن است تا چندین ماه علاقه‌ای به انجام کارهای گذشته و زندگی نرمال خود را نداشته باشیم و با افراد معاشرت نداشته باشیم. دلتنگی و گریه کردن برای عزیز از دست رفته نیز به صورت مداوم تا چند ماه ادامه خواهد داشت و با هربار یادآوری خاطرات او تکرار خواهد شد.

همه این نشانه‌ها، کاملا طبیعی است و نشانی از سوگ دارد و فردی که عزیزی از دست داده است، نیازمند آن است که همه این مراحل را بگذراند و کم‌کم به زندگی نرمال و سابق خود بازگردد. اما این موضوع برای همه اتفاق نمی‌افتد. برخی از افراد، پس از مرگ عزیزانشان دچار غم و ناراحتی بسیار شدید و طولانی می‌شوند تا حدی که حتی تا چندین سال پس از مرگ عزیزانشان نیز نمی‌توانند به زندگی نرمال و عادی خود بازگردند و همچون گذشته فعالیت‌های خود را انجام دهند.

این دسته از افراد، دچار اختلال سوگ یا افسردگی بعد از مرگ عزیزان می‌شوند. اختلال سوگ، یکی از انواع افسردگی است که افراد ممکن است پس از مرگ یکی از نزدیکان خود، مثل پدر، مادر، خواهر و برادر، فرزند، همسر یا یک دوست صمیمی تجربه کنند.

افسردگی بعد از مرگ عزیزان یا اختلال سوگ، با سوگواری یا ناراحتی پس از مرگ عزیزان کاملا متفاوت است. در اختلال سوگ، فرد تا مدت طولانی بعد از مرگ عزیزانش همچنان نتوانسته است این موضوع را باور کند و با آن کنار بیایید و تا مدت طولانی، بار غم و ناراحتی این موضوع را با خود حمل می‌کند و نمی‌تواند به زندگی عادی بازگردد.

اختلال سوگ می‌تواند بسیار خطرناک باشد و زندگی نرمال و عادی را از فرد بگیرد. همچنین افسردگی بعد از مرگ عزیزان می‌تواند خطراتی مثل آسیب به خود یا خودکشی را به همراه داشته باشد. از این رو بسیار مهم است که اطرافیان و دوستان فردی که یک عزیز را از دست داده است، توجه ویژه‌تری به او داشته باشند و در صورتی که علائم اختلال سوگ و افسردگی بعد از مرگ عزیزان را در او مشاهده کردند، خیلی سریع برای درمان آن اقدام کنند.

اقدامات درمانی مختلفی است که شما می‌توانید برای جلوگیری از اختلال سوگ انجام دهید و افسردگی بعد از مرگ عزیزان را درمان کنید. خوشبختانه در صورت توجه سریع و اقدام به موقع، می‌توانید اختلال سوگ را به‌راحتی درمان کنید و زندگی بهتر و شادتری را بعد از مرگ عزیزانتان تجربه کنید.

مراجعه به روانشناس و شرکت در جلسات روان درمانی، می‌توان کمک بسیار زیادی به گذراندن بهتر دوره سوگ و درمان افسردگی بعد از مرگ عزیزان داشته باشد. روانشناس با صحبت کردن با شما، به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر و دقیق‌تر احساسات درونی خود را بروز دهید و سپس با ارائه راهکارهای مختلف، به شما کمک می‌کند تا دوره سوگواری خود را بهتر بگذرانید و بتوانید برای ادامه زندگی نرمال خود آماده شوید. از این رو، همواره به افرادی که یکی از نزدیکان خود را از دست می‌دهند توصیه می‌شود که برای جلوگیری از ابتلا به اختلال سوگ، هرچه سریع‌تر جلسات روان درمانی را شروع کنند.

در این نوشته از کلینک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، قصد داریم درباره اختلال سوگ و افسردگی بعد از مرگ عزیزان صحبت کنیم و نشانه ها اختلال سوگ و علائم افسردگی بعد از مرگ عزیزان را با هم بررسی کنیم و در نهایت، راهکارهایی برای جلوگیری از اختلال سوگ و درمان افسردگی بعد از مرگ عزیزان مطرح کنیم. اگر شما یا اطرافیانتان جزو آن دسته از افرادی هستند که دچار اختلال سوگ و افسردگی بعد از مرگ عزیزان شده‌اند، توصیه می‌کنیم که در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.

اختلال سوگ یا افسردگی بعد از مرگ عزیزان، می‌تواند تاثیر زیادی روی زندگی شخصی و اجتماعی افراد داشته باشد تا حدی که فرد به طور کلی از زندگی عادی و نرمال خود باز بماند و تا آخر عمر، غم از دست دادن عزیزان خود را با خودش حمل کند. از این رو همواه توصیه می‌شود که توجه ویژه‌ای نسبت به افرادی که یکی از نزدیکان خود را از دست داده‌اند داشته باشید و در صورتی که نیاز، حتما او را به یک روانشناس معرفی کنید. شرکت در جلسات روانشناسی و روان درمانی می‌تواند کمک زیاد به درمان اختلال سوگ و افسردگی بعد از مرگ عزیزان داشته باشد. کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین مرکز مشاوره غرب تهران، امکان برگزاری جلسات روانشناسی و مشاوره را زیر نظر بهترین روانشناسان برای شما فراهم کرده است. شما می‌توانید از طریق لینک زیر برای شرکت در جلسات روانشناسی و مشاوره در کلینیک روانشناسی برگ سبز اقدام کنید.

نشانه های اختلال سوگ

علائم افسردگی بعد از مرگ عزیزان، شباهت‌های زیادی با علائم افسردگی دارد. در ادامه، برخی از رایج‌ترین علائم اختلال سوگ را با هم بررسی می‌کنیم:

  • احساس درماندگی
  • اضطراب
  • تحریک‌پذیری شدید
  • تغییرات رفتاری
  • عدم انگیزه برای فعالیت‌های روزمره
  • تغییر در عادات غذایی (پرخوری یا کم‌خوری)
  • کمبود انرژی
  • مشکلات خواب به ویژه بی‌خوابی
  • انزوا و دوری از فعالیت‌های اجتماعی

افسردگی یکی از اختلالات روان شایع در جوامع امروزی است و می‌توان گفت که در دنیای صنعتی و پر از تنش امروز، این اختلال روزبه‌روز در حال گسترش است. داروهای ضد افسردگی در بسیاری از کشورها جزو ۱۰ داروی پرمصرف شناخته می‌شوند و آمارها نشان می‌دهد که روزبه‌روز به تعداد افراد مبتلا به افسردگی افزوده می‌شود.

راهکارهایی برای درمان افسردگی بعد از مرگ عزیزان

بهترین اقدامی که می‌توانید برای درمان افسردگی بعد از مرگ عزیزان انجام دهید، مراجعه به روانشناس و شرکت در جلسات روان درمانی است. برخی از راهکارها نیز به شما کمک می‌کند تا این دوره‌ را بهتر و راحت‌تر بگذرانید. در ادامه، برخی از این راهکارها و روش‌ها را با هم بررسی می‌کنیم:

داشتن یک شبکه پشتیبان عاطفی

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در مورد اختلال سوگ باید به یاد داشته باشید، دوری از انزواع و داشتن یک شبکه پشتیبان عاطفی است تا بتوانید درباره احساسات خود با او صحبت کنید و در مواقع غم و اندوه شدید، احساسات خود را با او به اشتراک بگذارید و احساس تنهایی نکنید.

مراقبت از خود

در دوران پس از مرگ عزیزان، شما خیلی بیشتر از قبل شکننده می‌شوید و نیاز به مراقبت بیشتری دارید. شیوه‌های مراقبت از خود را بیاموزید و از مواردی مثل مصرف الکل یا مواد مخدر که می‌تواند در کوتاه‌مدت تسکین‌دهنده شما باشند اما اثرات منفی زیادی در بلند‌مدت دارند، دوری کنید.

افسردگی را باید جدی بگیرید و نباید فرد افسرده را به حال خود رها کنید. اگر افسردگی به موقع بررسی و درمان نشود، می‌تواند اشتباهات جبران‌ ناپذیری را رقم بزند و زندگی عادی شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد؛ تا آن جایی که حتی برای انجام فعالیت‌های ساده روزانه هم انگیزه کافی برای بیرون آمدن از تخت خواب را نداشته باشید. در حالت‌های شدیدتر، افسردگی می‌تواند باعث آسیب به خود یا حتی خودکشی شود.

تغذیه سالم

تغذیه سالم و خوب غذا خوردن در این دوران به شما کمک می‌کند تا سالم و قوی باقی بمانید. همچنین به عادات غذایی خود توجه داشته باشید و سعی کنید مانع پرخوری یا بی‌اشتهایی خود شوید تا در طولانی مدت با مشکلات تغذیه و اختلالات خوردن روبه‌رو نشوید.

دوری از انزوا

دوری از انزوا یکی دیگر از راهکارهای درمان افسردگی بعد از مرگ عزیزان است. طبیعی است که در این دوران شما نیاز به تنهایی دارید؛ اما همه زمان خود را نیز به تنهایی نگذرانید و با دوستان و اعضای خانواده خود وقت بگذرانید و از انزوا دوری کنید.

ورزش و هوای تازه

حتما خودتان را مجبور کنید که هرروز ورزش و فعالیت بدنی انجام دهید. هرچقدر هم که سخت، سعی کنید هرروز برای مدت کوتاهی در هوای تازه قدم بزنید یا مدیتیشن و یوگا را در خانه امتحان کنید. این کار به ترشح هورمون اندروفین در بدن کمک می‌کند و احساس شادی و شادابی را در شما به وجود می‌آورد.

یادداشت احساسات خود

یادداشت احساسات یکی از شیوه‌های بیان احساسات است. اگر برای شما دشوار است که احساسات خود را به دوستان یا نزدیکانتان بگویید، می‌توانید آن‌ها را یادداشت کنید و از این طریق خود را تخلیه کنید.

ایجاد آداب و رسوم برای سوگواری

هر کدام از ما، به طریق مختلفی سوگواری می‌کنیم. می‌توانید آداب و رسوم خاص برای سوگواری خود ایجاد کنید و هر از گاهی آن را اجرا کنید. برخی ترجیح می‌دهند که در کنار عکس عزیزان خود شمع روشن کنند و برخی با پختن حلوا و خیرات آرام می‌شوند. داشتن آدام و رسوم برای سوگواری به آرام شدن شما کمک می‌کند.

پایان یک رابطه و جدایی، قطعا برای همه ما دردناک و ناراحت‌کننده خواهد بود و تا مدتی پس از این ماجرا، روی زندگی ما تاثیرگذار خواهد بود. احساس خشم، ناراحتی، کینه، اضطراب، دلتنگی و … از جمله احساسات منفی است که همه ما پس از پایان یک رابطه یا طلاق، تجربه می‌کنیم و کاملا طبیعی است؛ زیرا ما از یک نقطه امن بسیار مهم در زندگی خود خارج شده‌ایم و این موضوع تاثیرات زیادی روی سلامت روان ما خواهد داشت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا