با همسر شکاک خود اینگونه رفتار کنید!
شک و بدبینی میتواند پایههای هر زندگی مشترکی را به لرزش در بیاورد. در بسیاری از مواقع، شک و بدبینی همسر حتی باعث طلاق و جدایی عاطفی نیز میشوند. زندگی با همسر شکاک بسیار سخت و طاقتفرا است. همسر شکاک روی کوچکترین رفتارها و حرکات شما حساس میشود و شما لازم است که هربار رفتارهای خود را برای او توضیح دهید تا از شک و بدبینی در بیاید.
هنگامی که شک و بدبینی فرد به قدری زیاد شود که اطرافیان، اعضای خانواده به ویژه همسرش را درچار مشکل و دردسر کند، احتمالا فرد دچار شخصیت پارانوئید یا شکاک است. زندگی با همسر شکاک همواره با مسائل و مشکلات زیادی روبهرو است و به مرور زمان برای هر دوی شما حالت فرسایشی پیدا میکند؛ تا حدی که منجر به جدایی میشود.
با این حال، کمک گرفتن از زوج درمانگر و برخی از تکنیکها میتواند این مسیر را برای هر دوی شما راحتتر کند و تا بتوانید این مشکل را در زندگی مشترک خود حل کنید و به درمان اختلال پارانوئید همسر خود کمک کنید.
این روزها بسیاری از زوجها از مشکل شکاک بودن همسر خود رنج میبرند یا شکاک هستند و نمیتوانند این موضوع را کنترل کنند، با مراجعه به مراکز روانشناسی و شرکت در جلسات زوج درمانی، توانستهاند این موضوع و مشکل را در رابطه خود حل کنند و زندگی مشترک خوب و موفقی را در کنار یکدیگر تجربه کنند.
در این نوشته از کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، قصد داریم تا درباره نحوه رفتار با همسر شکاک صحبت کنیم و موارد و توصیههایی که به حل مشکل شکاک بودن همسر و زندگی بهتر و موفق با همسر شکاک کمک میکند را با هم بررسی کنیم. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که با همسر شکاک خود دچار مشکل هستند، پیشنهاد میکنیم در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.
شک و بدبینی همسر میتواند تاثیرات منفی زیادی روی رابطه و ازدواج شما داشته باشد و زندگی مشترک شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است در نگاه اول زوجها در مواجهه با همسر شکاک تصمیم بگیرند که زندگی مشترک خود را خاتمه دهند؛ اما بهتر است که پیش از طلاق یا این که همسر شکاک باعث آسیب به شما شود، شانس دوباره به رابطه و زندگی مشترک خود بدهید و برای حل این مشکل از زوج درمانگر و مشاوره زوجین کمک بگیرید. کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، امکان برگزاری جلسات زوج درمانی را زیر نظر بهترین متخصصان و زوج درمانگران برای شما عزیزان فراهم کرده است. شما میتوانید از طریق لینک زیر برای شرکت در جلسات زوج درمانی اقدام کنید.
نشانه های همسر شکاک
معمولا افرادی که شکاک هستند و دچار اختلال پارنوئید هستند، علائم خاصی را از خود بروز میدهند که میتواند به شما در تشخیص شکاک بودن همسر پیش از ازدواج و همچنین شناسایی رفتارهای او در طول زندگی مشترک کمک کند. معمولا در جلسات مشاوره پیش از ازدواج نیز این موارد مورد بررسی قرار میگیرد. در ادامه، برخی از مهمترین نشانه های همسر شکاک را با هم مرور میکنیم:
حسادت بی حد و اندازه
معمولا همسران شکاک، بیش از حد حسادت میکنند و کوچکترین توجه و محبت شما به دیگران، به خصوص افراد جنس مخالف، آنها را آشفته میکند و حسادتشان را برمیانگیزد. به عنوان مثال، اغلب خانمهایی که شوهر شکاک دارند، اظهار کردهاند که روابط کاری آنها با همکاران مردشان بیش از حد باعث ایجاد درگیری بین او و همسرشان میشوند و این موضوع هم در کار و هم در زندگی مشترک برای آنها مشکلات زیادی را به همراه دارد.
توهم خیانت از سمت همسر
همسر شکاک همواره این احساس را دارد که همسرش به او خیانت کرده است و کوچکترین رفتارهای همسر را به عنوان خیانت یا پنهانکاری خیانت از سمت او برداشت میکنند. معمولا همسر شکاک این حس را دارد که شما در حال برنامهریزی برای توطئه و آزار و اذیت او هستید؛ حتی اگر بهترین رفتار را با او داشته باشید، همسر شکاک این برداشت را دارد که میخواهید او را فریب دهید.
بیاعتمادی
همسر شکاک در هیچ مسئلهای به شما و اطرافیانتان اعتماد ندارد. همسر شکاک در هر محیطی که قرار گیرد، منتظر است که خطری او را تهدید کند و برای آن خطر خود را آماده میکند؛ به همین دلیل است که اغلب افرادی که خود شکاک هستند یا همسر شکاک دارند، معمولا نمیتوانند با افراد و دیگر خانوادهها و دوستان خود، رابطه پایداری داشته باشند و معمولا به انزوا کشیده میشوند.
خواندن فکر دیگران
یکی دیگر از نشانه های همسر شکاک، خواندن فکر دیگران و برداشتهای غلط از رفتارهای دیگران است. به عنوان مثال، اگر شما زن شکاکی داشته باشید، ممکن است که لبخند زدن خانم دیگری در مهمانی را اشتباه برداشت کند و این تصور را داشته باشد که زن دیگر در حال دلبری و جذب همسرش است. مردان شکاک یک شکلک ساده یا اخم کردن یا بیحوصلگی همسرشان را میتوانند به خیانت و پنهانکاری او ربط دهند.
فردی که اختلال شخصیت پارانوئید دارد، بی اعتمادی خیلی شدیدی به دیگر افراد دارد، به طوری که فعالیتهای روزانه و زندگی شخصیاش را نیز به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. این افراد تصور میکنند که دیگران قصد رساندن آسیب به آنها را دارند و تمام رفتارهای دیگران را با همین نگرش تفسیر کرده و به آن واکنش نشان میدهند.
نحوه رفتار با همسر شکاک
همانطور که مشخص است، زندگی با همسر شکاک بسیار سخت و چالشبرانگیز است و مشکلاتی زیادی را برای هر دوی شما به وجود میآورد. برای آن که با همسر شکاک خود بتوانید زندگی بهتری را تجربه کنید و حساسیت او را برنیانگیزید و او را کمکم برای مراجعه به روانشناس و زوج درمانگر آماده کنید، میتوانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید:
مراقبت از خود و حفظ فضای شخصی
اگر در زندگی مشترک با همسر شکاکی دارید، این موضوع بیش از حد میتواند روی روان شما تاثیرگذار باشد. برای آن که بتوانید زندگی مشترک خود را کنترل کنید، ابتدا لازم است که به خود و سلامت روانتان اهمیت دهید. اگرچه این موضوع بسیار سخت و طاقتفرسا است، اما سعی کنید که در مقابل رفتارهای همسرتان بر خود مسلط باشید و رفتارهای او را به خودتان نگیرد و احساس گناهکار بودن نداشته باشید و احساس ناامنی نکنید.
علاوه بر این، بهتر است که از همان ابتدا مرزها و خط قرمزهای خود را مشخص کنید. این که برای رفع شک و ابهامات ذهنی همسرتان، اکانتهای مجازی و پسوردهای خود را در اختیار او قرار دهید، نه تنها به از بین رفتن شک همسرتان کمک نمیکند، بلکه فضای امن و شخصی شما را نیز خدشهدار میکند؛ پس از حریم خصوصی خود دفاع کنید.
حفظ اعتماد به نفس
زندگی با همسر شکاک میتواند اعتماد به نفس شما را به شدت خدشهدار کند و باعث شود که شما احساس خوب و مثبتی نسبت به خود نداشته باشید. همواره به خودتان یادآوری کنید که شما مسئول احساسات و افکار اشتباه دیگری نیستید و اگر همسرتان به شما تهمت بیجا زد، آن را به خودتان نگیرید و اعتماد به نفس خود را حفظ کنید تا در ادامه مسیر هم بتوانید به خودتان و هم همسرتان کمک کنید. در چنین شرایطی شرکت در جلسات روان درمانی و کمک و مشاوره گرفتن از یک روانشناس نیز میتواند کمک زیادی به شما کند.
همه ما میدانیم که اعتماد به نفس نقش بسیار پررنگی در زندگی ما بازی میکند و یکی از عوامل موفقیت ماست. بسیاری از افراد بزرگ و مشهور، الگوهای موفقیت و کارآفرینان از اعتماد به نفس بسیار بالایی برخوردارند. اعتماد به نفس یکی از فاکتورهای مهم دستیابی به موفقیت است و این موضوع بر هیچ کسی پوشیده نیست.
نداشتن رفتار تدافعی
هیچ چیز به اندازه رفتار تدافعی نمیتواند شک همسرتان را بیشتر کند. سعی کنید که هنگامی که شوهرتان شروع به صحبت کردن و شک کردن میکند، حرفهای او را به دقت گوش کنید و گارد نگیرید و در حالت دفاعی خود نروید. به جای آن، اجازه دهید که همسرتان با آرامش صحبتهایش را بیان کنید و سپس در محیطی آرام برای او توضیح دهید و سو تفاهمها را رفع کنید.
در دسترس باشید
اگر همسر شکاک دارید، لازم است که بیشتر از مواقع دیگر در دسترس باشید؛ به عنوان مثال، اگر همسرتان با شما تماس میگیرد، همان لحظه پاسخ دهید و اگر امکان مکالمه ندارید، به او بگویید که چند دقیقه بعد دوباره با شما تماس بگیرد؛ یا در صورتی که قرار است کار شما بیشتر از حد معمول طول بکشد و دیرتر به خانه بازگردید، حتما این موضوع را به همسرتان نیز اطلاع دهید. وقتی همسرتان بداند که چطور و کجا میتواند شما را پیدا کند، به عشقش مطمئنتر میشود و کمتر به درستی رابطهاش با شما شک میکند. اگر متوجه تاثیرگذار بودن این کارها، حتی به مقدار جزئی شدید، همین روال را ادامه دهید و دائماً به همسرتان یادآوری کنید که عاشقش هستید، همیشه کنارش خواهید بود و دوشادوش هم مشکلات زندگیتان را حل خواهید کرد.
کمک از زوج درمانگر
گاهی اوقات شک و بیاعتمادی همسر به شما تا قدری زیاد میشود که هیچ کدام از روشهای بالا کارساز و چارهساز نخواهد بود. در چنین شرایطی ممکن است که همسر شما دچار اختلال پارانوئید شدید باشد و لازم است که از یک متخصص و زوج درمانگر در این شرایط کمک بگیرید.
ممکن است که در ابتدا همسر شما مایل به شرکت در جلسات زوج درمانی نباشد، در چنین شرایطی میتوانید جلسات را چه به صورت حضوری و حتی آنلاین یا تلفنی در صورت نبود شرایط، به صورت انفرادی شروع کنید و کمکم با کمک گرفتن از زوج درمانگر و بهکارگیری تکنیکها و روشهای او، همسرتان را نیز به شرکت در جلسات تشویق کنید.
بدون شک همه ما در روابطمان اختلاف، بحث، عدم توافق، جدال و … را تجربه کردهایم و هیچ رابطهای بدون فراز و نشیب نیست و گاهی ممکن است که دو زوج با هم به مشکل و اختلاف بخورند. نحوه مدیریت و رفتار ما در چنین شرایطی، تعیینکننده این است که آیا رابطه میتواند ادامه پیدا کند. در چنین شرایطی شرکت در جلسات زوج درمانی میتواند تا میزان قابل توجهی تاثیرگذار باشد و به شما و همسرتان کمک کند تا با یکدیگر بتوانیم بهخوبی تعامل کنید و مشکلات و اختلافات بین خود را از بین ببرید.