بیش فعالی در بزرگسالان؛ علائم، علل و درمان ADHD بزرگسالان - مرکز روانشناسی و روانپزشکی برگ سبز
بیش فعالی در بزرگسالان

بیش فعالی (ADHD) در بزرگسالان؛ علائم و درمان بیش فعالی بزرگسالان

وقتی صحبت از بیش فعالی به میان می‌آید، همه ما ناخودآگاه یاد بیش فعالی در کودکان می‌افتیم؛ اما جالب است بدانید که این اختلال در بزرگسالان نیز شیوع پیدا کرده است. بزرگسالان نیز می‌توانند مبتلا به بیش فعالی یا اختلال نقص توجه شوند.

معمولا کودکانی که در دوران کودکانی خود مبتلا به اختلال بیش فعالی بوده‌اند اما درمان مناسبی دریافت نکرده‌اند، در بزرگسالی نیز با بیش فعالی و نقص توجه درگیر می‌شوند. بیش فعالی در بزرگسالان می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت زندگی افراد داشته باشد. معمولا افرادی که در بزرگسالی دچار بیش فعالی هستند، تمرکز کافی برای انجام کارهای خود ندارند و زندگی نرمال آن‌ها دچار مشکل می‌شود.

از همین رو بسیار مهم است که به سراغ درمان مناسب برای بیش فعالی بزرگسالان باشیم. معمولا روش‌های درمانی که برای درمان بیش فعالی بزرگسالان استفاده می‌شود، همانند کودکان، شامل دارو درمانی، روان درمانی و در برخی از موارد نیز روش‌های نوروتراپی است.

درمان بیش فعالی در بزرگسالان پروسه طولانی‌تری نسبت به کودکان دارد؛ زیرا عادت‌ها و رفتارهای غلط بسیار ریشه‌ای‌تر و عمیق‌تر شده‌اند و برای درمان آن نیازمند صرف زمان بیشتری هستیم؛‌ از همین رو، همواره به والدین توصیه می‌شود که اگر علائم اختلال بیش فعالی را در کودک خود مشاهده می‌کنید، حتما برای درمان آن اقدام کنید تا این اختلال در بزرگسالی نیز همراه فرزند شما نباشد.

خوشبختانه امروزه روش های درمان بیش فعالی بزرگسالان تاثیر بسیار خوبی روی این اختلال دارند و باعث درمان و کاهش علائم بیش فعالی در بزرگسالان می‌شوند. اگر شما هم دچار اختلال بیش فعالی هستید و زندگی روزمره شما به شدت تحت تاثیر این اختلال قرار گرفته است، بهتر است هرچه سریع‌تر درمان را آغاز کنید.

در این نوشته از کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، می‌خواهیم درباره علائم بیش فعالی در بزرگسالان صحبت کنیم و در نهایت روش های درمان بیش فعالی بزرگسالان را بررسی کنیم. اگر شما هم اختلال نقص توجه دارید و تمرکز کردن روی کارهای برای شما بسیار سخت است، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این نوشته با ما همراه باشید تا علائم و روش های درمان بیش فعالی آشنا شویم.

اگرچه تصور می‌شود که اختلال بیش فعالی تنها مختص به کودکان است، اما بزرگسالان زیادی نیز درگیر این اختلال هستند. برای تشخیص قطعی و شروع روند درمان بیش فعالی بزرگسالان، باید به یک مشاور و متخصص روانشناسی بزرگسالان مراجعه کنید. کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، آماده برگزاری جلسات روانشناسی بزرگسالان، زیر نظر بهترین متخصصان کشور است. روانشناسان ما تبحر بسیار بالایی در تشخیص انواع اختلالات دارند؛ همچنین ما این امکان را در کلینیک روانشناسی برگ سبز فراهم کرده‌ایم که تا تمام مراحل درمان اعم از مراجعه به روانشناس، تشخیص روانپزشکی، تست‌های تشخیصی، نوروتراپی و … را بتوانید در همین مرکز دنبال کنید.

بیش فعالی بزرگسالان چیست؟

اختلال بیش فعالی بزرگسالان یکی دیگر از اختلالات نسبتا رایج در بین بزرگسالان است که باعث مشکل در تمرکز فرد می‌شود. افراد مبتلا به بیش فعالی، به‌سختی می‌توانند روی موارد خاص تمرکز کنند. معمولا این افراد از نشستن در یک جا یا انجام یک کار تکراری خسته می‌شوند و تمرکز کافی برای انجام آن را ندارد.

ADHD در بزرگسالان

اگرچه اختلال بیش فعالی در بین کودکان بیشتر دیده می‌شود، اما اگر کودک در دوران کودکی درمان مناسبی برای اختلال بیش فعالی دریافت نکند، این اختلال در دوران بزرگسالی نیز همراه او باقی می‌ماند. اختلال بیش فعالی در بزرگسالان، زندگی نرمال را برای فرد دشوار می‌کند. معمولا این افراد علارغم استعداد بالایی که دارند، نمی‌توانند خود را در مدرسه یا محیط کار خوب نشان دهند و انجام کارهایی که نیاز به توجه و تمرکز دارد، برای این دسته از افراد بسیار دشوار است. در برخی از موارد نیز فرد ممکن است برای کسب تمرکز بالا، به مصرف مواد مخدر یا محرک‌های دارویی رو آورد که باعث اعتیاد در فرد می‌شود؛‌ از این رو بسیار مهم است که برای داشتن سبک زندگی سالم‌تر و دنبال کردن یک زندگی نرمال، هرچه‌ سریع‌تر برای درمان این اختلال اقدام کنید.

بیش فعالی یا ADHD یکی از اختلالات رایج در کودکان است. تقریبا ۸ درصد کودکان دچار اختلال بیش فعالی هستند. کودکان بیش فعال معمولا سطح انرژی بالاتری نسبت به هم سن‌ و سالان خود دارند. همین سطح انرژی بالا باعث می‌شود که تمرکز کردن برای این کودکان سخت شود و این کودکان اغلب دچار مشکلات یادگیری می‌شوند.

علائم بیش فعالی بزرگسالان

اگرچه علائم بیش فعالی در هر فردی می‌توانند متفاوت باشد و ADHD در هر شخصی به نوعی خود را نشان دهد، با این حال برخی از این علائم بسیار رایج بوده و به تشخیص اولیه ADHD کمک می‌کند. در ادامه برخی از رایج‌ترین علائم بیش فعالی بزرگسالان را بررسی می‌کنیم:

  • مشکل در توجه و تمرکز
  • بی‌قراری
  • انرژی زیاد
  • مشکل در اتمام تکالیف یا وظایف
  • بی‌نظمی
  • نوسانات خلقی بالا
  • استرس و اضطراب
  • روابط عاطفی متعدد و بی‌ثبات
  • صحبت بسیار زیاد با دیگران
  • توجه نکردن به جزئیات
  • مشکل در برنامه‌ریزی
  • احساس بی‌قراری
  • مشکل در ایستادن و نشستن زیاد (افراد مبتلا به ADHD تمایل دارند که همواره در حرکت باشند)

متاسفانه بیشتر افرادی که با اختلال ADHD درگیر هستند، خود اطلاعی از این بیماری ندارند و تصور می‌کنند که وظایف و تکالیفشان بسیار چالش‌برانگیز یا حوصله‌سربر است و به همین دلیل است که تمرکز کافی روی این موضوعات ندارد. همچنین رعایت هنجارهای جامعه مثل ایستادن در صف یا سکوت کردن در یک جلسه کاری مهم برای  اغلب افراد متبلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه در بزرگسالی بسیار سخت است.

همین موضوع باعث می‌شود که این دسته از افراد، به عنوان فردی ناشایست در جامعه شناخته شوند و این اختلال باعث شود که بسیاری از موقعیت‌های کاری و تحصیلی مهم را از دست بدهند؛‌ از این رو بسیار مهم است که در صورت مشاهده هر یک از علائم بیش فعالی در خود، برای تشخیص قطعی و شروع درمان هرچه سریع‌تر اقدام کنید.

مشکل در تمرکز یکی از اصلی‌ترین و اساسی‌ترین مشکلاتی است که اختلال نقص توجه (ADHD) برای افراد ایجاد می‌کند. معمولا در روند درمان اختلال بیش فعالی بزرگسالان، روانشناس به شما مهارت‌هایی برای بالا بردن تمرکز آموزش می‌دهد. با انجام برخی از تمرینات و تکنیک‌ها می‌توانید تمرکز خود را هنگام انجام کار بالا ببرید و کارها را با دقت بیشتری انجام دهید. برخی از این تکنیک‌ها بسیار ساده است و شما می‌توانید آن‌ها را به راحتی در خانه انجام دهید؛ در برخی از موارد که عدم تمرکز به علت یکی دیگر از اختلالات روان اتفاق می‌افتد و بسیار شدید‌تر است، نیاز است که از یک مشاور و روان درمانگر کمک بگیرید.

درمان اختلال بیش فعالی در بزرگسالان

خوشبختانه امروزه تکنیک‌های درمانی مختلف برای درمان اختلال بیش فعالی در بزرگسالان وجود دارد و شما می‌توانید با مراجعه به روانشناس، درمان اختلال بیش فعالی را آغاز کنید. روانشناس با توجه به نوع اختلال و شدت آن، مناسب‌ترین روش را برای درمان اختلال بیش فعالی بزرگسالان انتخاب می‌کند. در بسیاری از موارد نیز از چند روش درمانی به صورت ترکیبی استفاده می‌شود. در ادامه رایج‌ترین روش های درمانی اختلال بیش فعالی را بررسی می‌کنیم:

روان درمانی

اولین اقدامی که در مورد درمان اختلال بیش فعالی باید انجام دهید، مراجعه به روانشناس است. روانشناس با انجام تست‌های مختلف و صحبت با شما می‌تواند تشخیص قطعی را برای اختلال بیش فعالی بدهد. در بسیاری از موارد ممکن است روانشناس شما را به روانسنج برای انجام تست‌های مختلف تشخیصی یا نوروتراپیست برای نقشه‌برداری مغزی، ارجاع دهد؛ پس بهتر است که کلینیک روانشناسی را انتخاب کنید که علاوه بر جلسات مشاوره و روانشناسی، خدماتی مثل روانسجی و نوروتراپی را نیز به شما ارائه دهند.

علاوه بر این، روانشناس به شما تکنیک‌های مختلفی جهت ترک عادت‌های منفی و ایجاد عادت‌های مثبت به شما آموزش می‌دهد. این تکنیک‌ها به شما کمک می‌کند تا زندگی نرمال‌تری داشته باشید و تا حدود بسیار زیادی مشکل تمرکز را در فرد حل می‌کنند.

کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، آماده برگزاری جلسات روانشناسی برای تشخیص و درمان اختلال بیش فعالی در بزرگسالان است. مزیت کلینیک ما نسبت به کلینیک‌های مشابه، داشتن کادر مجرب و هماهنگ با یکدیگر است. شما می‌توانید علاوه بر خدمات روانشناسی، از خدمات روانسنجی و نوروتراپی ما نیز استفاده کنید. کلیه درمانگران ما آماده کمک و همکاری با یکدیگر برای تشخیص هرچه دقیق‌تر اختلال بیش فعالی و درمان آن هستند.

دارو درمانی

یکی دیگر از روش های درمانی رایج برای درمان اختلال بیش فعالی در بزرگسالان دارو درمانی است. معمولا از دارو درمانی در کنار روش‌های دیگر مثل روان درمانی استفاده می‌شود تا تاثیر آن بیشتر باشد و روند درمان خیلی سریع‌تر پیش برود. برای دارو درمانی لازم است که حتما به یک رواپزشک متخصص مراجعه کنید و زیر نظر او دارو درمانی را آغاز کنید.

نوروتراپی

یکی دیگر از روش‌های درمانی که به درمان بیش فعالی بزرگسالان کمک بسیار زیادی  می‌کند، نوروتراپی است. یکی از دلایلی که افراد مبتلا به بیش فعالی و اختلال نقص توجه، نمی‌توانند به‌خوبی تمرکز کنند، اختلال در سیگنال‌های ارسالی از طرف مغز است. در روش‌های نوروتراپی ما به دنبال اصلاح این سیگنال‌ها هستیم تا از طریق آن بتوانیم علائم اختلال بیش فعالی را کاهش دهیم.

نوروتراپی یک روش درمانی برای بیماری‌ها و اختلالاتی مانند اضطراب و افسردگی حاد است. در نوروتراپی الگوهای مغزی که پیش از این تغییر کرده و باعث بروز چنین اختلالاتی می‌شوند را تغییر می‌دهیم. هدف نوروتراپی آموزش مجدد مغز و توسعه مهارت‌های جدید است تا عملکرد مغز به حالت عادی و نرمال خود بازگردد. در نوروتراپی از روش‌هایی مثل نوروفیدبک، بیوفیدبک، تحریک الکتریکی فرا جمجعه‌ای(tDCS) و تحریک مغناطیسی فرا جمجمه‌ای استفاده می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید