زندگی موفق با همسر ایرادگیر؛ با همسر ایرادگیر خود اینگونه رفتار کنید!
زندگی با همسر ایرادگیر همواره با چالشهای زیادی روبهرو خواهد بود. اگر همسر شما شخصیت ایرادگیری داشته باشد، از کوچکترین و جزئیترین اتفاقات و کارهای شما ایراد میگیرد و در نهایت نیز، مهم نیست که شما چقدر تلاش کرده باشید، او ناراضی خواهد بود.
زندگی با همسر ایرادگیر شما را در یک چرخه بیهوده برای جلب رضایت همسرتان قرار میدهد و در نهایت، مهم نیست که چقدر برای راضی نگهداشتن او تلاش کنید، در آخر همسر شما ناراضی خواهد بود و از تمام کارهای شما ایراد خواهد گرفت. همین موضوع، فرد را پس از مدتی فرسوده میکند و باعث به وجود آمدن بحث و جدلهای مختلفی بین زوجها میشود و رابطه عاطفی بین زوجین را برهم میزد و فضای خانواده را مسموم و غیرقابل تحمل میکند؛ اگر این روند به همین صورت ادامه داشته باشد، ممکن است که باعث جذایی یا طلاق عاطفی نیز شود.
از این رو بسیار مهم است که بدانیم با همسر ایرادگیر چگونه برخورد کنیم و چه رفتاری از خودمان نشان دهیم تا هم باعث آزار اذیت خودمان نشود و احساس بهتری نسبت به خود و کارهایمان داشته باشیم و همچنین فضای رابطه متشنج نشود و بتوانیم ارتباط بهتری با همسرمان داشته باشیم و در نهایت نیز، بتوانیم ایرادگیر بودن همسرمان را تا حدودی درمان و کنترل کنیم.
مشاوره خانواده و زوج درمانی در چنین شرایطی میتواند کمک بسیار زیادی به زوجها کند و فضایی را در اختیار زوجها قرار دهد تا بتوانند این آموزشها را یاد بگیرند. زوج درمانگر در چنین شرایطی به شما آموزش میدهد تا بدانید دقیقا چه رفتاری در مقابل همسر ایرادگیر خود داشته باشید و بتوانید زندگی موفق با همسر ایرادگیر را تجربه کنید.
در این نوشته از کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، قصد داریم درباره رفتار با همسر ایرادگیر صحبت کنیم و نکات مهم و کاربردی در رابطه با نحوه رفتار با همسر ایرادگیر و داشتن زندگی موفق با همسر ایرادگیر را مورد بررسی قرار دهیم. اگر همسر شما هم جزو آن دسته از افرادی محسوب میشود که روی هر موضوعی ایراد میگیرند و به هیچ عنوان از شرایط و کارها راضی نمیشوند، پیشنهاد میکنیم که در ادامه این نوشته جذاب با ما همراه باشید تا با نکات مهم نحوه رفتار با همسر ایرادگیر آشنا شوید.
زندگی با همسر ایرادگیر با چالشهای مختلفی روبهرو است و لازم است که برای آنها آماده باشید. اگر میخواهید رابطه خوبی با همسر ایرادگیر خود داشته باشید و از رفتارهای او خسته نباشید و به دنبال زندگی موفق با همسر ایرادگیر هستید، لازم است که نحوه رفتار با همسر ایرادگیر را بیاموزید و بدانید که چگونه با صحبت کنید. زوج درمانی میتواند کمک بسیار بزرگی در این زمینه به شما کند. کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، اماده برگزاری جلسات زوج درمانی زیر نظر بهترین زوج درمانگران را برای شما عزیزان است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره جلسات زوج درمانی و همچنین شرکت در جلسات زوج درمانی در کلینیک روانشناسی برگ سبز، روی لینک زیر کلیک کنید.
نشانه های همسر ایرادگیر
آیا هر انتقادی از طرف همسر، به معنی ایرادگیر بودن همسر است؟ قطعا نه. وقتی صحبت از همسر ایرادگیر به میان میآید، منظور ما آن دسته از افرادی هستند که بیجهت و بدون دلیل، شروع به ایراد گرفتن از هر کار و رفتار طرف مقابل خود میکنند. از جمله مهمترین نشانه های همسر ایرادگیر عبارتند از:
- مدام از اشتباهات دیگران ایراد میگیرد و نمیتواند از خطای آنها بگذرد.
- هیچگاه از طرف مقابلش تعریف نمیکند و تحسینکردن را از یاد میبرد.
- اگر خواستهاش عملی نشود، احساس میکند به او توهین شده است.
- در جزئیات دقیق میشود و میکوشد همهچیز را موشکافانه مدیریت کند.
- حتی برای انجام کارهای ساده هم به همسرش اعتماد نمیکند.
- بهخاطر نرسیدن به توافق و ایرادهایی که میگیرد، رابطهاش پرتلاطم است و مدام با همسرش درگیر میشود.
ابراز علاقه به همسر، از آن دسته مواردی است که در هر زندگی مشترکی لازم و ضروری است. همه ما در طول زندگی خود نیازمند آن هستیم که دوست داشته شویم و این حس دوست داشته شدن را از اطرافیان و خانواده خود، به خصوص همسرمان، دریافت کنیم. اما این موضوع برای برخی از زوجها، به خصوص زوجهای سنتیتر، کمی سخت است. بسیاری از زوجها، حتی پس از گذشت سالها از زندگی مشترکشان، همچنان در ابراز علاقه به یکدیگر دچار ضعف و مشکل هستند.
نحوه رفتار با همسر ایرادگیر چگونه است؟
مدیریت رابطه با یک همسر ایرادگیر میتواند سخت، دشوار و چالشبرانگیز باشد. برای آن که بتوانید رابطه خوبی با همسر ایرادگیر خود داشته باشید و زندگی موفق با همسر ایرادگیر را تجربه کنید، لازم است که بدانید چگونه با همسر ایرادگیر خود رفتار کنید. در ادامه، برخی از نکات مهم هنگام رفتار با همسر ایرادگیر با هم مرور میکنیم:
ناراحت نشوید
یکی از اولین و مهمترین نکاتی که در مورد رابطه با همسر ایرادگیر خود بایند در نظر داشته باشید، این است که هنگامی که او شروع میکند به ایراد گرفتن از شما میکند، شما نه عصبانی شوید و نه ناراحت. در اغلب موارد، دلیل ایرادگیری همسرتان شما نیستید؛ پس این موضوع را به خود نگیرید و سعی کنید که آرامش خود را حفظ کنید و به صحبتهای او گوش کنید و هیچ احساس منفی از خود بروز ندهید و خنثی باشید. این آرامش شما میتواند در آرام کردن همسرتان نیز کمک کند.
مطالعه کنید
یاد گرفتن روشهای درست انتقاد از یکدیگر و همچنین رفتار درست در هنگام مواجهه با یک انتقاد، میتواند کمک بسیار زیادی به شما در رابطه با همسر ایرادگیرتان کند. وقتی شما بدانید که در مواجهه با ایراد گرفتنها و انتقادات همسرتان دقیقا چگونه رفتار کنید، رابطه بهتری را با همسر خود تجربه خواهید کرد.
انتقاد از همسر یکی از چالشهای زندگی مشترک، به خصوص برای آن دسته از زوجهایی که بهتازگی ازدواج کردهاند، به حساب میآید. قطعا هیچ کدام از ما بدون عیب و نقص نیستیم و کاستیهایی را در زندگی مشترک داریم. همسر ما نیز از این قضیه مستثنی نیست و احتمالا نسبت به او نیز انتقاداتی خواهیم داشت؛ اما نحوه بیان این انتقادات بسیار مهم است تا به همسرمان برنخورد و در برابر این انتقادات گارد نداشته باشد.
احساسات منفی نسبت به خود نداشته باشید
این بسیار طبیعی است که اگر همسر ایرادگیری دارید، به مرور زمان احساس منفی نسبت به خود داشته باشید و اعتماد به نفس خود را برای انجام هرکاری از دست بدهید. سعی کنید که احساسات منفی که از ایراد گرفتن گاه و بیگاه همسرتان در شما ایجاد میشود را نادیده بگیرید و مانع این موضوع شوید که احساسات منفی روی رابطه شما تاثیر بگذارند. به جای آن سعی کنید که یکدیگر را بیشتر درک کنید و به فکر اصلاح این رفتارها باشید.
تعیین حد و مرز
هیچ چیز به اندازه احترام به یکدیگر نمیتواند یک رابطه را سالم نگه دارد. در انتقاد از یکدیگر و ایراد گرفتن از کارهای هم بسیار مهم است که حد و مرز مشخصی را تعیین کنید و هیچ کدام از شما حق بیاحترامی به دیگری را نداشته باشد. در مواقعی که هر دوی شما آرام هستید، منطقی صحبت کنید و حد و مرز رابطه خود را مشخص کنید.
تعیین حد و مرز یکی از نشانههای رابطه عاطفی سالم است. رابطه سالم با همسر این امکان را به شما میدهد تا روابط صمیمیتر و زندگی بهتر و سرشار از عشق را تجربه کنید. قطعا هر نوع رابطهای نیاز به مراقبت و توجه دارد و باید مطابق با اصول مخصوص خود پیش برود. رابطه عاطفی و رابطه با همسر نیز از این قاعده مستثنی نیست و شما برای آن که بتوانید زندگی سالمتر و شادتری را در کنار همسر خود تجربه کنید، باید اصول رابطه سالم با همسر را بشناسید و مطابق با آن رفتار کنید.
با خود منصف باشید
اگر همسر شما از شما انتقاد میکند، ابتدا بهتر است که با خود منصف باشید و بدون هیچ پیشزمینه ذهنی، انتقاد او را بررسی کنید؛ شاید حق با همسر شما باشد و انتقاد و ایراد گرفتن او بهجا باشد. پس بهتر است که قبل از آن که گارد ذهنی نسبت به هرگونه انتقاد همسرتان داشته باشید، ابتدا انتقاد او را بشنوید و با خود منصف باشید.
کمک از روانشناس و زوج درمانگر
اگر انتقاد زیاد همسرتان از شما باعث میشود که رابطه شما به مرز فروپاشی برسد، بهتر است که در چنین شرایطی از یک روانشناس و متخصص زوج درمانی کمک بگیرید تا به شما کمک کند تا از این چالش بهخوبی عبور کنید. روانشناس و زوج درمانگر میتواند به هر دوی شما کمک کند تا مشکل را برطرف کنید.
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد در جلسات زوج درمانی دارند این است که زمانی که کاملا دیر میشود و دیگر راه آسانی برای مدریت و کنتزل رابطه وجود ندارد و زوج درمانگر باید وقت بیشتری را صرف موضوع کند و در نهایت نیز ممکن است که مشکل شما بهقدری حاد باشد که دیگر حل شدنی نباشد. از این رو، همواره توصیه میشود که تا دیر نشده است برای شکلگیری یک رابطه احساسی مناسب با همسر خود و رها شدن از دست مشکلات و اختلافات خود، هرچه سریعتر به یک زوج درمانگر ماهر مراجعه کنید.