چطور یک روانشناس خوب انتخاب کنیم؟ روش های انتخاب روانشناس خوب
انتخاب روانشناس خوب امروزه به یک دغدغه برای آن دسته از افرادی که میخواهند جلسات مشاوره و روان درمانی را آغاز کنند، تبدیل شده است. با یک سرچ ساده در اینترنت، با انبوهی از صفحات مواجه خواهید شد که روانشناسان زیادی را به شما معرفی میکند و هر یک ادعا دارند که در کار خود بهترین هستند.
سوالی که در این بین مطرح میشود این است که چگونه میتوان یک روانشناس خوب و مجرب انتخاب کرد؟ از کجا تشخیص دهیم که روانشناس ما صلاحیتهای لازم برای برگزاری جلسات روان درمانی را دارد و همچنین مهارت کافی برای برقراری ارتباط با درمانجو و حل مشکل او را دارد.
در دنیای مدرن امروز، نیاز به روانشناس و جلسات روان درمانی به یکی از نیازهای ضروری زندگی تبدیل شده است. امروزه بسیاری از افراد برای دوری از تنش، اضطراب، افسردگی و بسیاری از اختلالات روان به طور مرتب به روانشناس مراجعه میکنند.
مسئله مهمی که در این بین مطرح است، انتخاب یک روانشناس خوب و مجرب است. روانشناس شما باید صلاحیتهای لازم جهت درمان شما و برگزاری جلسات روان درمانی را داشته باشد. انتخاب روانشناس خوب مسئله بسیار مهمی است و نباید از کنار آن ساده رد شد.
با توجه به اهمیت بسیار بالای انتخاب روانشناس خوب، میخواهیم در این مقاله به بررسی روشهای انتخاب روانشناس خوب بپردازیم. اگر شما هم قصد شروع جلسات روان درمانی را دارید و به دنبال انتخاب روانشناس خوب هستید، در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.
کلینیک مشاوره برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، امکان برگزاری جلسات روان درمانی و مشاوره را زیر نظر بهترین روانشناسان و متخصصان این حوزه فراهم کرده است. در کلینیک روانشناسی برگ سبز، به شما اطمینان میدهیم که سطح علمی و مهارت تمامی درمانگران ما بسیار بالاست و نیازی به نگرانی از این بابت نیست.
چرا انتخاب روانشناس خوب مهم است؟
انتخاب روانشناسی که مهارتهای لازم و کافی برای برگزاری جلسات روان درمانی را نداشته باشد، میتواند صدمات جبران ناپذیری را به روح و روان شما وارد کند. متاسفانه در سالهای اخیر، شاهد رشد چشمگیر روانشناسان بیکفایت یا به اصطلاح « روانشناس زرد» بودیم.
این افراد از دانش و مهارت کافی برای برگزاری جلسات روان درمانی برخوردار نیستند؛ اما با این حال ادعا میکنند که روانشناسی مجرب و ماهر هستند و با بیان جملات زرد و کلیشهای توانستهاند نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کنند.
اغلب مراجعهکنندگان به روانشناس زرد، نه تنها بهبود پیدا نکردند؛ بلکه پس از مدتی علائم مشکل و اختلال روان آنها بیشتر شده است؛ در برخی از موارد حتی ممکن است مراجعه به چنین روانشناسی باعث حاد شدن بیماری و حتی اقدام به خودکشی شود.
از این رو بسیار مهم است که در انتخاب روانشناس و روان درمانگر بسیار دقت کنیم و افرادی را برای این کار انتخاب کنیم که صلاحیت علمی لازم و مهارتهای کافی برای برگزاری جلسات روان درمانی را داشته باشند.
در ادامه برخی از نکات مهمی که هنگام انتخاب روان درمانگر باید به آن توجه داشته باشید را بیان میکنیم. حتما قبل از انتخاب روانشناس و درمانگر این موارد را بررسی کنید. توصیه ما به شما این است که برای جلسات روان درمانی به سراغ مجموعهها و کلینیکهای روانشناسی معتبر بروید.
کلینیکهای روانشناسی معتبر خود صلاحیتهای علمی و مهارتهای روانشناس مجموعه را میسنجند و سپس با او همکاری میکنند. علاوه بر این، کلینیک روانشناسی مجموعهای از درمانگران متخصص در حوزههای مختلف را دور هم جمع کرده است و در صورت نیاز به مراجعه یا ارجاع به روانشناس دیگر، شما میتوانید به راحتی از خدمات مختلف آن مجموعه استفاده کنید.
سلامت روان شما به اندازه سلامت جسمی شما اهمیت دارد. چه خوب است همانقدر که هنگام مشکلات جسمی خیلی سریع به پزشک مراجعه میکنید، در برابر مشکلات روحی و روانی خود نیز به همین سرعت اقدام کنید و به سراغ یک روانشناس حرفهای بروید.
چطور یک روانشناس خوب انتخاب کنیم؟
انتخاب روانشناس خوب به دغدغه مهم بسیاری از افراد تبدیل شده است. این که از بین انبوه تبلیغات و رسانههای مختلف، روانشناسی را انتخاب کنید که هم از نظر علمی و هم از نظر تجربه و مهارت، صلاحیتهای لازم را داشته باشد، کمی دشوار به نظر میرسد؛ اما نیاز به نگرانی نیست. در ادامه روشها و نکاتی را بیان میکنیم که هنگام انتخاب روانشناس خوب باید به آن توجه داشته باشید. با در نظر گرفتن موارد زیر هنگام انتخاب روانشناس خوب، میتوانید این اطمینان را داشته باشید که به فرد درستی مراجعه کردهاید.
صلاحیت علمی
اولین نکتهای که هنگام انتخاب روانشناس خوب باید در نظر بگیرید، صلاحیت علمی روانشناس است. تنها اشخاصی صلاحیت برگزاری جلسات روان درمانی را دارند که در زمینه مرتبط با رشته روانشناسی، تحصیل کرده باشند؛ پس اولین و مهمترین ویژگیای که یک روانشناس خوب باید داشته باشد، تخصص آکادمیک و مدرک تحصیلی در حوزه مرتبط است.
قبل از انتخاب روانشناس، صلاحیت علمی او را بررسی کنید. سادهترین و در دسترسیترین راه برای بررسی صلاحیت روانشناس، بررسی پروانه نظام روانشناسی است. داشتن پروانه نظام روانشناسی، شرط لازم برای برگزاری جلسات روان درمانی است.
مهارتهای ارتباطی
بیش از ۹۰ درصد جلسات روان درمانی به صحبت کردن میگذرد؛ پس یک روانشناس خوب باید مهارتهای ارتباطی قوی داشته باشد. روانشناس خوب باید شنونده بسیار خوبی باشد. هنگام برگزاری جلسات روان درمانی، روانشناس خوب باید تمام حواس خود را به درمانجو بدهد. خبری از چک کردن تلفن همراه، پاسخ دادن به تماسها و … در اتاق درمان نیست. روانشناس خوب باید تمام حواس خود را به مراجعه کننده اختصاص دهد.
یکی از ویژگیهای یک روانشناس خوب، توانایی برقراری ارتباط موثر با درمانجو است. روانشناس شما باید بتواند محیط و شرایطی را فراهم کند که به راحتی بتوانید درباره مسائل و مشکلات خود با او صحبت کنید.
یک روانشناس خوب باید بدون قضاوت به شما گوش کند و نگاه جانبدارانه به افراد نداشته باشد. قضاوت تنها مختص به قضاوت کلامی نیست؛ بلکه حالت صورت و لحن صدا نیز نباید به گونهای باشد که درمانجو احساس ناراحتی کند.
داشتن یک حافظه خوب و قوی برای موفقیت ضروری است. حافظه قوی و ذهنی فعالتر، سرعت یادگیری شما را بالا میبرد. افزایش حافظه این امکان را به شما میدهد تا از مغز خود بیشتر کار بکشید و همین موضوع باعث بالا رفتن خلاقیت شما و بهبود عملکرد شما در کارهای مختلف میشود.
رازداری و اعتماد
یکی دیگر از ویژگیهای مهم یک روانشناس خوب که هنگام انتخاب روانشناس خوب باید به آن توجه داشته باشید، رازداری و قابل اعتماد بودن روانشناس است. تمامی صحبتها و اتفاقاتی که در طول جلسه روان درمانی رخ میدهد، تنها مختص به همان اتاق است و هیچ حرف و سخنی از جلسه برگزار شده نباید به بیرون رود.
علاوه بر این، یک نکته مهم دیگر که باید به آن توجه کنید، قابل اعتماد بودن روانشناس است. روانشناس باید به گونهای اعتماد شما را نسبت به خود و کارش جلب کند؛ تا زمانی که شما نسبت به روانشناس خود و تکینیکهای درمانی او اعتماد ندارید، روند درمان غیرممکن است.
روند پیشرفت درمان و بهبود شرایط
روانشناس خوب وظیفه دارد تا پس از ارزیابی اولیه از وضعیت شما، روند درمان و روشهای درمانی را برای شما توضیح دهد. شما به عنوان بیمار این حق را دارید تا از روند درمان خود مطلع باشید؛ علاوه بر این، در طول جلسات مختلف روان درمانی شما باید شاهد بهبودی جزئی شده باشید. در غیر این صورت روش درمانی برای شما موثر نبوده است.