نوروفیدبک برای درمان کدام اختلال ها مفید است؟ - مرکز روانشناسی و روانپزشکی برگ سبز
نوروفیدبک

نوروفیدبک برای درمان کدام اختلال ها مفید است؟

نوروفیدبک یکی از روش‌های نوروتراپی است که زیرشاخه بیوفیدبک است. در این روش، ما به دنبال اصلاح اواج مغزی و آموزش به مغز به صورت غیرمستقیم هستیم. امروزه نوروفیدبک به درمان و کنترل بسیاری از اختلالات کمک می‌کند و بسیاری از افراد برای بهبود وضعیت روحی خود از این روش استفاده می‌کنند.

نوروفیدبک نه تنها به درمان اختلالات مربوط به بزرگسالان کمک می‌کند، بلکه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات روحی و روانی کودک نیز مناسب است و به کودکان کمک می‌کند تا زندگی نرمال و آرامی را تجربه کنند.

نوروفیدبک حتما باید زیر نظر یک متخصص نوروتراپی و نوروتراپیست ماهر انجام شود تا بتوانید نتیجه مورد نظر را از این روش درمانی بگیرید. درمان نوروتراپی کمی طولانی‌تر از روش‌های درمانی دیگر است و نتیجه آن را به سرعت نمی‌توانید مشاهده کنید؛ اما کافیست تا روند درمان را ادامه دهید و درمان خود را پیگیری کنید، خیلی زود متوجه تغییرات و تاثیرات مثبت نوروفیدبک در زندگی روزمره خود خواهید شد.

نوروفیدبک به درمان بسیاری از اختلالات روان مثل بی‌خوابی، پرخوری، بیش فعالی کودکان، استرس و اضطراب، فراموشی و آلزایمر، کودکان مبتلا به اوتیسم و … کمک می‌کند. همچنین ورزشکاران و دانش‌آموزان می‌توانند از این روش برای افزایش تمرکز و بهبود عملکرد خود نیز استفاده کنند.

روش نوروفیدبک جزو روش‌های جدید روانشناسی است و در سراسر دنیا خیلی مورد استقبال قرار گرفته است. معمولا از روش نوروفیدبک به عنوان یک درمان مکمل در کنار روش‌های روانشناسی مثل روان درمانی و دارو درمانی استفاده می‌شود تا بهبود وضعیت فرد خیلی سریع‌تر اتفاق افتد.

درمان نوروفیدبک بسیار جالب و متفاوت است و فرد در جلسات نوروتراپی و نوروفیدبک حس بهتری خواهد داشت. این روش به صورت غیرمستقیم کار می‌کند و با کمک تکنیک‌ها و برنامه‌های آموزشی مختلف، به درمان و بهبود عملکرد مغز می‌پردازد.

در این نوشته از کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، می‌خواهیم به سراغ معرفی روش نوروفیدبک برویم و این روش و نحوه عملکرد آن را توضیح دهیم. همچنین در نهایت بیماری‌ها و اختلالاتی را که نوروفیدبک می‌تواند به درمان آن کمک کند را بررسی می‌کنیم. اگر شما هم به‌تازگی قصد انجام نوروتراپی را دارید و می‌خواهید درباره ساز و کار آن بیشتر بدانید یا کودکتان نیاز به شرکت در جلسات نوروفیدبک دارد و در این مورد اضطراب دارید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این نوشته با ما همراه باشید تا به تمام سوالات شما پیرامون نوروفیدبک و نحوه انجام آن پاسخ دهیم.

کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، دارای بهترین تیم از متخصصان نوروتراپی در غرب تهران است. جلسات نوروتراپی در کلینیک روانشناسی برگ سبز، بسیار حرفه‌ای و زیر نظر بهترین نوروتراپیست‌ها و با جدید‌ترین متدهای روز تشکیل می‌شود. همین حالا می‌توانید از طریق لینک زیر، برای شرکت در جلسات نوروتراپی وقت رزرو کنید.

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک زیر مجموعه روش‌های بیوفیدبک است که با ثبت و بررسی امواج مغزی (EEG) سعی می‌کند تا به نوعی خود تنظیمی ایجاد کند و مغز را دوباره آموزش دهد. امروزه ثابت شده است که ریشه بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات روان به دلیل برهم خوردن نظم امواج مغزی است. در روش نوروفیدبک ما به دنبال تنظیم دوباره مغز و اصلاح این امواج هستیم؛ اگر در این کار موفق شویم، می‌توانیم بسیاری از اختلالات روان و حتی برخی از اختلالات فیزیکی را نیز بهبود بخشیم.

نوروفیدبک زیر مجموعه روش‌های بیوفیدبک است که تنها روی امواج مغزی و اختلالات روحی و روانی تمرکز دارد. بیوفیدبک روشی است که در آن ما سعی می‌کنیم تا مغز را دوباره آموزش دهید و روی حرکات غیرارادی خود، تا حدودی کنترل داشته باشیم و آن‌ها را اصلاح کنیم. بیوفیدبک یکی از روش‌های نوروتراپی است که برای درمان بسیاری از مشکلات و اختلالات به کمک ما می‌آید.

نوروفیدبک تراپی چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام نوروفیدبک لازم است که ما عملکرد مغز را در هر لحظه مشاهده کنیم. برای انجام این کار، حسگرهایی روی سر فرد قرار می‌گیرد و با کمک الکترودهای مختلف، می‌توانیم عملکرد مغز و امواج ارسالی را بررسی کنیم. محل قرارگیری این الکترودها به نوع اختلال و نظر نوروتراپیست بستگی دارد.

سپس فرد روبه‌روی یک مانیتور می‌نشیند. در صفحه نمایشگر، بازی، ویدیو یا صوت خاص و مشخصی برای فرد پخش می‌شود. این بازی به‌گونه‌ای طراحی شده است که فرد بتواند با عملکرد مغز خود آن را به نوعی کنترل کند و زمانی که بتواند مرحله‌ای را بگذراند، امتیاز یا جایزه‌ای دریافت می‌کند.

 

نوروفیدبک

با این کار، فرد کم‌کم آموزش می‌بیند که روی امواج مغزی خود کنترل داشته باشد و مراحل بیشتری از بازی را پیش ببرد. توجه داشته باشید که همه این مراحل به صورت ناخودآگاه صورت می‌پذیرد و فرد به مرور متوجه روند بازی و چگونگی انجام آن می‌شود.

با گذشت چند جلسه از نوروتراپی، مغز کم‌کم متوجه بازی خواهد شد و این موضوع به یک عادت تبدیل می‌شود و رفته‌ رفته امواج ارسالی مغز اصلاح می‌شود؛ حتی زمانی که بازی در کار نباشد و عملکرد مغز مورد بررسی قرار نگیرد.

در طول فرآیند جلسات نوروتراپی، نوروتراپیست پشت یک سیستم نشسته و تمام این مراحل و عملکر مغز را زیر نظر می‌گیرد و در صورت لزوم، مداخله کرده و نوع تمرین یا محل قرارگیری الکترودها را تغییر می‌دهد.

نوروفیدبک یکی از روش‌های درمانی نوروتراپی است که برای درمان بسیاری از اختلالات روانی مثل بیش فعالی، افسردگی حاد، اختلالات خواب، وسواس فکری و … به کار می‌رود. در این تکنیک درمانی نوین، ما به دنبال آموزش دوباره مغز توسط خود مغز هستیم تا مغز بتواند امواجی که منتشر می‌کند را دوباره اصلاح کند.

کاربردهای نوروفیدبک تراپی

نوروفیدبک تراپی به درمان بسیاری از اختلالات کمک می‌کند و امروزه به عنوان یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمانی مکمل برای درمان اختلالات روان شناخته می‌شود. با کمک نوروفیدبک تراپی شما می‌توانید امواج ارسالی از طرف مغز را بهبود بخشید و بسیاری از بیماری‌های روان یا اختلالاتی که به ساختار مغز ربط دارند را کنترل کنید. در حالت کلی می‌توان گفت که هرنوع اختلالی که به دلیل اشکال در امواج مغزی به وجود می‌آید را می‌توانید به کمک نوروفیدبک درمان کنید.

نوروفیدبک برای درمان کدام اختلال‌ها مفید است؟

نوروفیدبک به درمان بسیاری از اختلالات بزرگسالان و کودکان کمک می‌کند. امروزه از نوروفیدبک به عنوان یک درمان مکمل استفاده می‌شود و نوروفیدبک تاثیرات بسیاری زیادی روی روند درمان خواهد گذاشت. در ادامه چند اختلال که به کمک نوروفیدبک می‌توانید آن را درمان یا کنترل کنید را نام می‌بریم:

  • بیش فعالی در کودکان و بزرگسالان
  • اختلال اضطرابی
  • اختلال یادگیری کودکان
  • استرس پس از سانحه (PTSD)
  • افسردگی
  • اختلالات خواب
  • اختلالات پرخوری
  • میگرن
  • استرس و اضطراب زیاد
  • اختلال اوتیسم در کودکان
  • سو مصرف مواد مخدر

دوره درمان نوروفیدبک چقدر طول می‌کشد؟

نکته بسیار مهم در مورد نوروفیدبک تراپی این است که این روش به تنهایی موثر نخواهد بود و در اصل باید به عنوان درمان مکمل در کنار سایر روش‌های درمان مثل روان درمانی و دارو درمانی استفاده شود.

طول مدت دوره نوروفیدبک به عوامل مختلفی مثل نوع اختلال، شدت اختلال و میزان بازخورد فرد نسبت به درمان بستگی دارد و طول دوره نوروفیدبک تراپی برای هر شخصی می‌تواند متفاوت باشد؛ اما باید توجه داشته باشید که درمان را کامل کنید و به هیچ عنوان وسط دوره درمانی، سرخود و بدون مشورت با روانشناس و نوروتراپیست، درمان را متوقف نکنید.

از آن جایی که تاثیرات نوروفیدبک تراپی در چند جلسه اول قابل مشاهده نیست، بسیاری از افراد آن را بی‌فایده می‌دانند و جلسات نوروفیدبک تراپی را متوقف می‌کنند. باید بدانید که نوروفیدبک تراپی یک روش درمانی نیازمند به زمان است و برای آن که تاثیرات آن را مشاهده کنید، لازم است که مدتی از طول درمان شما گذشته باشد.

طول مدت هر جلسه نوروفیدبک تراپی بین ۳۰ الی ۴۵ دقیقه می‌باشد. طولانی‌تر بودن جلسه بیشتر از این مقدار ممکن است که اثرات منفی داشته باشد و باعث خستگی مغز افراد، به خصوص کودکان، شود. تعداد جلسات مورد نیاز باید با مشورت روانشناس و نوروتراپیست صورت بگیرد؛ اما معمولا برای تاثیر بیشتر درمان، در هفته‌های ابتدایی درمان، سه جلسه در هفته برای فرد در نظر گرفته می‌شود.

چه سنی برای شروع جلسات نوروفیدبک مناسب است؟

بهترین سن برای شروع جلسات نوروفیدبک در کودکی و سنین ۵ یا ۶ سالگی است؛ زیرا در این سن امکان تغییر عادت‌ها و امواج مغزی بسیار آسان‌تر است؛ از این رو به والدین توصیه می‌شود که برای درمان برخی از اختلالات روان کودکان مثل بیش فعالی، خیلی زود و پیش از رفتن به مدرسه اقدام کنند تا بتوانند از مزایای نوروفیدبک تراپی به‌خوبی بهره ببرند.

بسیاری از والدین تصور می‌کنند که در روش نوروفیدبک به مغز کودک شوک الکتریکی وارد می‌شود؛ به همین دلیل از نوروفیدبک تراپی ترس دارند و درمان کودک را به تاخیر میاندازند. باید بدانید که در روش نوروفیدبک تنها از امواج مغزی کودک تصویربرداری می‌شود و هیچ شوک الکتریکی، حتی شوک کوچک، در کار نیست و الکترودهای قرار گرفته روی سر کودک برای ثبت امواج مغزی است.

نوروتراپی کودکان با بزرگسالان متفاوت است و لازم است که از نوروتراپیست کودک برای انجام این کار کمک بخواهید. کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی در غرب تهران، امکان بررگزاری جلسات تخصصی نوروتراپی کودک در محیطی شاد و بدون استرس برای کودک شما را دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا