۶  تکنیک برای فرزندپروری مثبت - مرکز روانشناسی و روانپزشکی برگ سبز

۶ تکنیک برای فرزندپروری مثبت

فرزندپروری و تربیت فرزدان، از اهمیت بسیار ویژه‌ای برای والدین برخوردار است. برای آن که کودکمان در آینده بتواند مفید واقع شود و نیازهای خود را در جامعه رفع کند، لازم است که از همان دوران کودکی او را آماده کنیم و به‌گونه‌ای تربیت کنیم که بتواند از عهده مسئولیت‌های بزرگتر آینده بربیاید.

فرزندپروری وظیفه‌ای بسیار مهم است که روی دوش هر پدر و مادری سنگینی می‌کند. قطعا همه پدرها و مادرها می‌خواهند که این کار را به نحو احسن انجام دهند و فرزندانی سالم، بااعتماد به نفس، مسئولیت‌پذیر و موفق تربیت کنند.

از آن جایی که تربیت فرزندان بسیار دشوار و حساس است، بهتر است که والدین در این مسیر از راهنمایی‌ها و مشاوره‌های افراد آگاه‌تر، مثل مربیان و مسئولان مدرسه و مهد کودک، معلمان و روانشناسان کودک بهره ببرند.

تکنیک های فرزندپروری مثبت به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید خیلی بهتر فرزند خود را تربیت کنید و او را برای حضور در اجتماع و قبول مسئولیت آماده کنید. در این نوشته از کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، قصد داریم درباره تکنیک های فرزندپروری مثبت صحبت کنیم و برخی از مهم‌ترین روش‌ها و نکات تربیتی را به والدین یادآوری کنیم. اگر شما هم جزو آن دسته از والدین دغدغه‌مند هستید که تربیت فرزندتان برایتان خیلی مهم است، پیشنهاد می‌کنیم که در ادامه این نوشته جذاب با ما همراه باشید تا با 6 تکنیک مهم فرزندپروری مثبت آشنا شوید.

تربیت فرزند بسیار حساس و مهم است و به والدین توصیه می‌شود که از متدهای اصولی و روش‌های روانشناسی برای تربیت فرزند خود استفاده کنند تا در آینده فرزندی سالم و بااعتماد به نفس داشته باشند. روانشاس کودک نیز می‌تواند در این مسیر به والدین کمک بسیار زیادی کند. روانشناس کودک می‌تواند با بررسی نحوه رفتار والدین با فرزند در موقعیت‌های مختلف، روش‌ها و راهکارهای بهتری برای فرزندپروری و تربیت فرزندان به والدین ارائه دهد. کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، امکان برگزاری جلسات مشاوره و روانشناسی کودک را زیر نظر بهترین متخصصان این حوزه برای شما فراهم کرده است. شما می‌تواند جهت مشاوره فرزندپروری مثبت و شرکت در جلسات مشاوره کودک در کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین مرکز مشاوره کودک در غرب تهران، از طریق لینک زیر وقت رزرو کنید.

تکنیک های فرزندپروری مثبت

در ادامه ۶ تکنیک فرزندپروری مثبت که می‌تواند کمک زیادی به والدین در جهت تربیت فرزندان کند را معرفی می‌کنیم:‌

تعیین حد و مرز

داشتن حد و مرز برای رفتار بین والدین و فرزندان، مهم‌ترین کلید و نکته فرزندپروری مثبت است. داشتن و پافشاری کردن بر حدومرزها به شما قدرت می‌دهد تا صبور بمانید و آرام باشید. زیرا احساس می‌کنید احترامتان در رابطه حفظ شده و نیازهایتان در رابطه برآورده شده است. به عنوان مثال، اگر کودک شما بدغذا است و هنگام غذا خوردن، می‌خواهد کنار شما بنشیند و همچنان مستقل غذا نمی‌خورد، شما باید این حد و مرز را برای زمان شام تعیین کنید که همگی موظف هستند روی صندلی خود بنشینند و لازم است که روی آن مصر باشید تا کودک خود را موظف به انجام آن بداند.

تربیت فرزندان به هیچ عنوان کار ساده‌ای نیست و یکی از بزرگ‌ترین و چالش‌برانگیزترین دغدغه‌های هر پدر و مادری به شمار می‌رود. شما به عنوان والد، علاوه بر تهیه نیاز‌های جسمی و فیزیکی فرزندتان، باید به تربیت او نیز اهمیت بدهید و او را برای حضور در جامعه و روابط اجتماعی آماده کنید.

بازی کردن با کودک

بازی نقش بسیار مهمی در تربیت و رشد کودک ایفا می‌کند. کودکان با بازی کردن یاد می‌گیرند که کم‌کم برای نقش‌های مختلف آماده شوند. همچنین بازی کردن با کودک می‌تواند خلاقیت او را پرورش دهد. بازی کردن شاید چیز بسیار کوچکی به نظر بیاید اما عمیق ترین تاثیرات را بر روح و روان کودک شما خواهد گذاشت! به آن‌ها نشان دهید که تا چه حد برای شما اهمیت دارند و تلاش کنید که با تمام وجودتان وارد بازی شوید.

ارتباط عمیق و موثر با کودک

اگر می‌خواهید کودکتان به حرف‌های شما گوش دهد، لازم است که ابتدا ارتباطی موثر با او شکل دهید. ارتباط بین والدین و کودک، باید بر پایه احترام و اعتماد چیده شود و کودک این اطمینان را داشته باشد که می‌تواند به دور از ترس و نگرانی، با خیالی آسوده با والدین خود صحبت کند و مسائل و مشکلات خود را به آن‌ها بگوید.

یک باور اشتباه در رابطه با ارتباط بین والدین و کودک وجود دارد که آن است که می‌گویند باید با فرزند خود مثل یک دوست رفتار کنید. این باور اگرچه در نگاه اول می‌تواند جذاب به نظر برسد و نشانی از صمیمیت باشد، اما بسیار آسیب‌پذیر است. در رابطه با فرزند خود، لازم است که شما در نقش والد او ظاهر شوید نه یک دوست؛ با این حال ارتباط خوب و صمیمی نیز با او داشته باشید.

برقراری ارتباط موثر با فرزندان جزو یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های والدین است. مهم نیست که کودک شما چند سال دارد، شما نیاز دارید تا با او ارتباط عاطفی عمیق و صمیمی برقرار کنید. معمولا کودکان و نوجوانانی که ارتباط بهتری با والدین خود دارند، اعتماد به نفس بالاتری نیز در زندگی خواهند داشت. برقراری ارتباط با فرزندان شاید در ابتدا سخت و چالش برانگیز به نظر برسد، اما با دانستن اصول آن و رعایت چند قاعده ساده می‌توانید این موضوع را تمرین کنید و خانواده‌ای شاد‌تر و صمیمی‌تر داشته باشید. برقراری ارتباط با فرزندان، به خصوص نوجوانان، نیاز به رعایت اصول مشخص دارد و به صورت غریزی اتفاق نخواهد افتاد و شما به عنوان پدر و مادر، بهتر است این قواعد را آموزش ببینید.

تقویت مهارت همدلی

در مسیر تربیت فرزند، مهارت همدلی را فراموش نکنید. اگر می‌خواهید با کودک خود ارتباط خوبی داشته باشید، لازم است که با او همدلی کنید. اگر در پارک هنگام بازی زمین خورد، به جای آن که به او بگویید «چرا احتیاط نکردی» بهتر است که با او همدلی کنید و به او بگویید که متوجه هستید که او درد دارد و از این موضوع ناراحت است.

کمک از مشاور کودک

قطعا هیچ پدر و مادری بی‌نقص نیست و نمی‌تواند همه مهارت‌های فرزندپروری را یک شبه بیاموزد یا همه چالش‌ها و دغدغه‌های فرزندش را به‌راحتی برآورده کند‌؛ در چنین مواردی بهتر است که از افراد متخصص این حوزه کمک بگیرید. خانواده درمانی و کمک گرفتن از مشاور کودکان می‌تواند کمک بسیار زیادی در حل بسیاری از چالش‌های پیش‌روی شما در فرزندپروری مثبت داشته باشد.

اگر کودک شما دچار اضطراب و شب ‌ادراری است یا جای خوابش را از شما جدا نمی‌کند و وابستگی شدیدی به شما دارد و نتوانسته‌اید این موضوع را تاکنون با هم حل کنید، بهتر است که برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در تربیت کودک و همچنین حفظ سلامت روان کودک، از مشاور کودک کمک بگیرید.

انتخاب روانشناس کودک همواره با چالش‌های بسیار زیادی برای والدین همراه است؛ قطعا زمانی که احساس می‌کنیم کودکمان نیاز به مشاوره و روانشناس کودک دارد، می‌خواهیم که بهترین روانشناس را برای او انتخاب کنیم تا کودک بتواند به‌خوبی با او ارتباط بگیرد و روانشناس نیز بتواند با مهارت بالا و تجربه‌ای که دارد، در حل مشکل کودک به او کمک کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید