کاهش میل جنسی در زنان؛ علل و درمان - مرکز روانشناسی و روانپزشکی برگ سبز

کاهش میل جنسی در زنان؛ علل و درمان

کاهش میل جنسی زنان، یکی از عواملی است که باعث کاهش لذت رابطه جنسی می‌شود. بسیاری از زوج‌ها، چند سال پس از ازدواجشان، با این موضوع درگیر می‌شوند و این موضوع تاثیر زیادی روی کیفیت رابطه جنسی آن‌ها خواهد داشت و به شدت رابطه جنسی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

همانطور که می‌دانید، کیفیت رابطه جنسی و زناشویی، تاثیر مستقیم روی ازدواج و رابطه عاطفی زوج‌ها دارد؛ از همین رو، کاهش میل جنسی زنان می‌تواند روی رابطه عاطفی آن‌ها نیز بسیار تاثیرگذار باشد و در برخی از موارد نیز، حتی منجر به خیانت و طلاق عاطفی شود.

از این رو، بسیار مهم است که این موضوع را جدی بگیرید و به فکر یک راه حل برای درمان کاهش میل جنسی زنان باشید. عوامل مختلفی روی کاهش میل جنسی زنان تاثیرگذار است. بالا رفتن سن، خستگی، تغییرات هورمونی، بارداری، مشکلات روحی و روانی، مشکل در رابطه با همسر و … از جمله مواردی است که باعث کاهش میل جنسی خانم‌ها می‌شود.

خوشبختانه امروزه روش‌های مختلفی برای درمان کاهش میل جنسی زنان وجود دارد و شما می‌توانید خیلی راحت این مشکل را حل کنید؛ پس بهتر است که پیش از آن که دیر شود و این موضوع روی رابطه عاطفی شما تاثیر بگذارد، برای درمان کاهش میل جنسی زنان اقدام کنید.

البته باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید که همه ما، ممکن است که در شرایطی قرار بگیریم که میل جنسیمان کاهش پیدا کند و تمایل کمتری برای سکس داشته باشیم؛ اما این به معنی کاهش میل جنسی نیست. وقتی از کاهش میل جنسی زنان صحبت می‌کنیم، منظورمان کاهش میل جنسی طولانی‌ مدت است که موجب نارضایتی یکی از زوج‌ها یا هردوی آن‌ها می‌شود.

مراجعه به سکس تراپیست و کمک گرفتن از او می‌تواند به درمان کاهش میل جنسی زنان کمک بسیار زیادی کند. سکس تراپیست با پیدا کردن ریشه و علت کاهش میل جنسی زنان، می‌تواند شیوه درمانی مناسبی را برای آن انتخاب کند. شرکت در جلسات سکس تراپی، ارائه راهکارها و تمرین‌هایی برای ایجاد تنوع در رابطه و لذت بیشتر، دارو درمانی، روان درمانی و … از جمله روش‌هایی است که به درمان کاهش میل جنسی زنان کمک می‌کند.

بی میلی جنسی زنان می‌تواند دلایل فیزیولوژیکی یا روانی مختلفی داشته باشد. در برخی از موارد، مشکلات و اختلالات روحی مثل واژینیسموس می‌تواند باعث بی میلی جنسی در زنان شود. همچنین برخی از اختلالات روان مثل افسردگی و اضطراب نیز باعث کاهش میلی جنسی زنان می‌شوند.

در این نوشته از کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین کلینیک روانشناسی غرب تهران، قصد داریم درباره دلایل کاهش میل جنسی زنان و عوامل کاهش میل جنسی در زنان صحبت کنیم و پس از بررسی آن‌ها، به سراغ روش‌های درمان کاهش میل جنسی در زنان برویم. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که کاهش میل جنسی روی لذت و کیفیت رابطه جنسی شما تاثیرگذار است، پیشنهاد می‌کنیم که در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.

کاهش میل جنسی در زنان می‌تواند تاثیرات منفی روی رابطه زناشویی و عاطفی زوج‌ها داشته باشد. در طول زندگی مشترک، زنان ممکن است که به دلایل گوناگونی مثل افزایش سن، تغییرات هورمونی، بارداری و زایمان و … میل جنسیشان کاهش پیدا کند. همچنین برخی از عوامل عاطفی و روانی مثل مشکل در رابطه عاطفی با همسر یا اختلالاتی مثل اضطراب و افسردگی، روی میل جنسی زنان تاثیرگذار است و باعث کاهش میل جنسی در زنان می‌شود. برای جلوگیری از عوارض کاهش میل جنسی زنان، بهتر است که هرچه سریع‌تر به دنبال درمان آن باشید. سکس تراپیست می‌تواند کمک بسیار زیادی در درمان کاهش میل جنسی زنان کند و با ارائه راهکارها و تمرین‌های مختلف، این موضوع را حل کند. کلینیک روانشناسی برگ سبز، بهترین مرکز مشاوره غرب تهران، امکان برگزاری جلسات سکس تراپی را زیر نظر بهترین روانشناسان متخصص این حوزه و سکس تراپیست‌ها برای شما فراهم کرده است. شما می‌توانید از طریق لینک زیر، برای شرکت در جلسات سکس تراپی وقت رزرو کنید.

منظور از کاهش میل جنسی در زنان چیست؟

میل جنسی افراد، به خصوص خانم‌ها، به طور پیوسته در حال نوسان است. معمولا در شروع یک رابطه، میل جنسی خانم‌ها بسیار زیاد است و با گذشت زمان، میل جنسی کاهش پیدا می‌کند. برخی از شرایط نیز مثل تغییرات هورمونی، بارداری و زایمان یا انجام عمل جراحی می‌تواند روی کاهش میل جنسی زنان تاثیرگذار باشد. علاوه بر این، مصرف برخی از داروها نیز روی میل جنسی افراد تاثیرگذار است.

کاهش میل جنسی زنان و نوسانات در میل جنسی، تا حدی طبیعی است و برای همه ممکن است رخ دهد؛ اما زمانی که کاهش میل جنسی باعث کاهش رضایت از رابطه جنسی شود، هشداردهنده است و باید برای درمان آن هرچه سریع‌تر اقدام کنید.

نشانه های کاهش میل جنسی در زنان

اگر مدتی است که نسبت به قبل علاقه کمتری به رابطه جنسی دارید، لزوما به این معنی نیست که شما دچار کاهش میل جنسی شده‌اید و این موضوع می‌تواند موقتی باشد. تا زمانی که کاهش میل جنسی روی رابطه جنسی شما و همسرتان و همچنین رضایت جنسیتان تاثیر نگذارد، مشکل مهمی به شمار نمی‌رود. با این حال، برخی از اصلی‌ترین و رایج‌ترین نشانه های کاهش میل جنسی در زنان عبارتند از:

رابطه جنسی دهانی
  • نداشتن رغبت برای انجام هیچ کدام از فعالیت های جنسی حتی خودارضایی
  • خیال بافی نکردن (نداشتن فانتزی های جنسی) یا نداشتن افکار مرتبط با رابطه جنسی ( یا به ندرت فکر کردن به چنین روابطی)
  • نگرانی در مورد نبود فعالیت جنسی یا نبود خیال بافی (نداشتن فانتزی های جنسی) در مورد روابط جنسی

مشکلات جنسی یکی از مهم‌ترین و بزرگترین دغدغه‌های زندگی زناشویی به شمار می‌آیند و در بسیاری از مواقع می‌توانند زندگی عاطفی و ازدواج شما را با تهدید روبه‌رو کنند. مشاهدات نشان می‌دهد که مشکلات جنسی به عنوان یکی از دلایل اصلی جدایی زوج‌ها، طلاق عاطفی و خیانت شناخته می‌شود. از این رو لازم است که توجه ویژه‌ای به مشکلات جنسی داشته باشید و سعی کنید رابطه جنسی جذاب، لذت‌بخش و سالمی با همسر خود برقرار کنید.

اصلی‌ترین دلایل کاهش میل جنسی در زنان

کاهش میل جنسی در زنان می‌تواند به دلایل فیزیولوژیکی یا روانی مختلف رخ دهد. اگر قصد درمان کاهی میل جنسی در زنان را دارید، ابتدا باید علت کاهش میل جنسی زنان را پیدا کنید تا بتوانید بهترین روش درمان برای کاهش میل جنسی زنان را در پیش بگیرید. در ادامه برخی از مهم‌ترین دلایل کاهش میل جنسی در زنان را معرفی می‌کنیم:

  • افزایش سن و نزدیک شدن به سن یائسگی
  • تغییرات هورمونی یا بارداری
  • بیماری‌های مختلف و انجام عمل جراحی
  • خستگی‌های ناشی از فشار کاری بالا یا نگهداری از فرزندان
  • افسردگی
  • استرس و اضطراب
  • کمبود اعتماد به نفس و داشتن دید منفی نسبت به بدن خود
  • احساس گناه و شرم
  • ترس از بارداری ناخواسته
  • تجربه جنسی ناموفق یا تجربه آزارجنسی
  • واژینیسموس و مقاربت دردناک

واژینیسموس یکی از اختلالات جنسی است که شیوع آن در ایران و کشورهایی که تابو جنسی دارند، بسیار زیاد است. خانم‌های مبتلا به اختلال واژینیسموس نمی‌توانند به‌راحتی رابطه جنسی و دخول را تجربه کنند و سکس برای این دسته از افراد بسیار دردناک یا حتی غیرممکن می‌شود.

درمان کاهش میل جنسی در زنان

خوشبختانه این روزها روش‌های گوناگونی برای درمان کاهش میل جنسی زنان وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا این مشکل را هرچه سریع‌تر رفع کنید. در ادامه برخی از این روش‌های درمان کاهش میل جنسی در زنان را با هم بررسی می‌کنیم:

سکس تراپی

یکی از اولین اقداماتی که برای درمان کاهش میل جنسی در زنان باید انجام دهید، مراجعه به سکس تراپیست است. سکس تراپیست می‌تواند علت کاهش میل جنسی را کشف کند و مطابق با آن، برنامه درمانی مناسبی را برای زوج‌ها بچیند و تمرین‌های به‌خصوصی را نیز به زوج‌ها دهد تا به آن‌ها کمک کند رابطه جنسی جذاب‌تر و لذ‌ت‌بخش‌تری را تجربه کنند. گاهی اوقات، ایجاد تنوع در رابطه جنسی می‌تواند کاهش میل جنسی در زنان را جبران کند.

ایجاد تنوع در رابطه جنسی، کلیدی‌ترین راه‌حل برای جلوگیری از تکراری‌ شدن و یکنواخت شدن رابطه جنسی است. اما، یکی از سوالات متداولی که اغلب زوج‌ها در جلسات سکس تراپی می‌پرسند، این است که چگونه می‌توان در رابطه جنسی تنوع ایجاد کرد.

روان درمانی

همانطور که پیش‌تر مشاهده کردید، افسردگی و اضطراب یکی از دلایل کاهش میل جنسی در زنان است؛ پس اگر بتوانیم این دو موضوع را کنترل و درمان کنیم، تا حدی مشکل کاهش میل جنسی در زنان را رفع کرده‌ایم. از این رو، در برخی از موارد، روان درمانی می‌تواند روی کاهش میل جنسی زنان تاثیرگذار باشد.

دارو درمانی

مصرف برخی از داروها پیش از رابطه جنسی می‌تواند میل و تمایل زنان برای رابطه جنسی را افزایش دهد. ممکن است پزشک شما در کنار سایر روش‌های درمانی، از برخی از داروها که به افزایش میل جنسی کمک می‌کنند نیز استفاده کند. البته توجه داشته باشید که این داروها عوارضی را برای شما به همراه خواهند داشت. پس از مصرف خودسرانه آن‌ها جلوگیری کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید